11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
UPDATE Nazivlag wappert ten zuiden van Jeruzalem
Publicatiedatum: maandag 20 mei 2013 Auteur: de Redactie en Brabosh | 956 keer gelezen
Maatschappij, Nazi's, Palestijnse Autoriteit [PA], islamitische fascisme »

Het nieuwsagentschap Tazpit berichtte gisteren, 20 mei ’13 het volgende:

Honderden inwoners van Kiryat Arba – Hebron en Gush Etzion – ten zuiden van de Hebronberg, reden op maandagochtend naar Jeruzalem en merkten tot hun opperste verbazing dat blijkbaar een swastika vlag wapperde aan de buitenwijken van de Arabische nederzetting van Beit Ummar, nabij Hebron op de West Bank. DE vlag werd in de vroege ochtenduurtjes opgehangen. Inwoners meldden verontwaardigd de beledigende valg bij het IDF, maar enkele uren later omstreeks 11u15 was de vlag nog altijd te zien.

Een inwoner van de nabijgelegen Joodse gemeenschap in het Etzion Blok vond het incident erg schokkend. ‘Ik dacht dat we 75 jaar terug in de tijd waren, en onze greep op het land aan het verliezen waren’, vertelde hij aan het Tazpit persagentschap.
‘De Arabieren vinden het niet meer nodig om hun moordzuchtige bedoelingen te verbergen, en maken openlijk bekend dat ze ons willen vernietigen’.

Het Israëlische leger werd ingelicht over de nazivlag, en stuurde een team om deze ver verwijderen.

De nazi’s en Adolf Hitler worden al lange tijd vereerd verafgood in een groot deel van de Palestijnse samenleving. Hitlers "Mein Kampf" is nog steeds een van de tien best verkochte boeken in de Palestijnse Autoriteit gebieden, en heeft een lokale distributeur.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Arabische leider in het Midden-Oosten, Haj Amin al-Husseini, een nauwe vertrouweling van Hitler, en hij wierf actief andere Moslims voor de nationaal-socialistische zaak.

Palestijnen lijken wel iets te hebben met nazivlaggen, zoals al eerder bleek tijdens een klassiek vrijdags rondje “Palestijns amusement” aan het checkpoint van Qalandiya nabij Ramallah op 19 maart 2010. “Bouwen aan de vrede,” heet dat.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.