20 Sjewat 5782 | 22 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Tutu wilde Israël laten boycotten voor de EK
Publicatiedatum: donderdag 06 juni 2013 Auteur: Redactie | 902 keer gelezen
Apartheid, Redactie, Antisemitisme buitenland »
Voormalige aartsbisschop Desmond Tutu had het UEFA opgeroepen het EK onder 21 jaar niet in gastland Israël te houden.

De secretaris-generaal van de UEFA Gianni Infantino was het hier niet mee eens. "De Israëlische voetbalbond kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor politieke aangelegenheden," was zijn reactie.

Het toernooi vindt plaats van 5 tot en met 18 juni. De wedstrijden worden gehouden in het Teddy Stadion in Jeruzalem, Netanya Stadion in Netanya, Hamoshava Stadion in Petach Tikwa en in het Bloomfield Stadion in Tel Aviv. Gisteren hebben Israël en Noorwegen met 2-2 gelijk gespeeld.

Tutu steekt al jaren zijn haat voor Israël niet onder stoel en banken. Zo heeft hij verschillende malen Israël beschuldigd van Apartheid en beweert zelfs dat Israëls houding ten aanzien van Palestijnen erger is dan de blanke tegenoverstaande van de zwarte bevolking in Zuid Afrika. Ook riep hij op Israëlische producten te boycotten. Of Israël werkelijk Apartheid uitvoert, valt te bezien.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.