21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dreigbrieven bij geschil over Women of the Wall
Publicatiedatum: donderdag 06 juni 2013 Auteur: Redactie | 995 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Kotel [Klaagmuur], Maatschappij, Women of the Wall, Rosj Chodesj »
De Israëlische Opperrabbijnen Rabbi Yona Metzger en Rabbi Shlomo Amar hebben dreigbrieven ontvangen. De brieven gingen vergezeld van een afbeelding van een pistool.

De inhoudelijke berichtgeving over de dreigbrieven verschillen aanzienlijk. Zo maakt de Israëlische media melding dat in de brieven staat dat wanneer zij het de WoW niet toestaan op de door hen gewenste manier te bidden bij de Kotel, zullen de rabbijnen lijken van honderd charediem [ultraorthodoxen] voor hun deur vinden. De charediem worden in de brieven 'stinkende parasieten' genoemd waarvan hun einde nabij is.

NOS daarentegen beweert dat de bedreiging vanuit de charedische hoek komt die de rabbijnen waarschuwt WoW bij de Kotel niet toe te staan.
NOS onjuiste berichtgeving over Israël is structureel.

De politie neemt de bedreigingen serieus en is met een onderzoek begonnen. De rabbinaten hebben gezegd de bedreigingen als zeer shockerend te ervaren. De WoW hebben hun medeleven aan de Opperrabbijnen betuigd. Burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem benadrukte dat geweld niet de oplossing is voor conflicten in de Heilige Stad: “We hebben de dialoog nodig en een overeenkomst, die rekening houdt met de belangen van alle betrokken groeperingen.”

Vorige week heeft ook de rabbijn van de Heilige Plaatsen en Kotel Rabbi Shmuel Rabinowitz een dreigbrief ontvangen.

Ondertussen heeft WoW zich opgemaakt voor de tweede ronde in het conflict rond de Kotel. De groep wilt consequent de gebeden, zoals ze vorige maand toestemming voor hebben gekregen deze bij de Kotel te houden, tijdens Rosj Chodesj [de nieuwe Joodse maand] houden.

Voor komende Rosj Chodesj, komende Sjabbat, heeft de feministische groep meer vrouwen opgeroepen om in de vroegte bij de Kotel dienst te houden. De groep beloofde voor openbaar vervoer te zorgen in Baka [Jeruzalem] en wijken ten noorden van Tel Aviv.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.