16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanjahoe bevestigt Veiligheidshekken vermindert met 99% de illegalen
Publicatiedatum: vrijdag 07 juni 2013 Auteur: Brabosh | 909 keer gelezen
Defensie en Veiligheid, Infiltratie Illegalen, Verenigde Staten, Binyamin Netanyahu, Egypte »

Premier Benjamin Netanjahoe heeft eerder op de week commentaar gegeven op de gegevens die erop wijzen dat de gevoelige daling van illegale infiltratie vanuit de Sinaïwoestijn naar Israël zich doorzet. “Het Veiligheidshekken dat we in het zuiden hebben gebouwd bereikt het resultaat waarvoor het werd opgericht,” zei Netanjahoe.

“In tegenstelling tot de meer dan 2.000 infiltranten die Israël precies één jaar geleden binnendrongen en zich over diverse steden verspreidden, hebben in mei 2013 exact twee infiltranten de grens overschreden en werden gearresteerd. Nu moeten wij ons concentreren op het repatriëren van de illegale infiltranten die hier zijn en wij zullen deze taak eveneens op ons nemen en uitvoeren,” zei Netanjahoe.

Het belangrijkste deel van het hekken met een lengte van ca. 232 kilometer werd begin januari 2013 voltooid, volgens een bericht uit januari in The Wall Street Journal. Het hekken is ongeveer 5 meter hoog en werd voorzien van prikkeldraad, toezichtcamera’s en radar.

Ter vergelijking, de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico heeft ruwweg een lengte van 3.200 kilometer en werd voor een derde van de lengte afgeschermd met een veiligheidshekken.

De bouw van het Israëlische veiligheidshekken werd versneld nadat de onveiligheid was toegenomen in de jaren nadat de Egyptische autocraat Hosni Moebarak van de macht werd gestoten en een vacuüm ontstond dat uiteindelijk door een regering van de Moslim Broederschap werd opgevuld.

De nieuwe Israëlische omheining loopt afzonderlijk van de omheining die zich op de West Bank bevindt en die met succes infiltraties van zelfmoordbomaanslagers heeft tegengehouden. Het hekken overschrijdt hier en daar de Groene Lijn en voegde op die manier een kleine hoeveelheid van het betwiste gebied bij de westelijke ‘Israëlische’ van het hekken, die het voor sommige Palestijnse landeigenaren en arbeiders moeilijk maakt.

Het aantal illegale binnendringers op Israëlisch soeverein grondgebied is met 99,9 procent gedaald sinds de oprichting van het veiligheidshekken in het zuiden van Israël met Egypte werd voltooid.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.