27 Aw 5781 | 05 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Leger verscherpt regels omgang met sociale media
Publicatiedatum: zondag 09 juni 2013 Auteur: De Redactie | 721 keer gelezen
IDF, Maatschappij »

Het Israëlische leger (IDF) heeft na een aantal schandalen strengere regels opgesteld voor het gebruik van sociale media. Zo is het groepen militairen verboden een account in sociale media te hebben.

Begin deze week hebben een aantal vrouwelijke rekruten een schandaal veroorzaakt, door elkaar tijdens strippen te fotograferen en de foto's op Facebook te publiceren. Via dit sociale netwerk vonden de foto's van halfnaakte vrouwen snel hun weg naar de wereldpers.

Een andere Facebook-schandaal heeft het leger al enkele maanden geleden bezig gehouden: een soldaat had op zijn privé-account een geheime actie van het Israëlische leger aangekondigd. De geplande razzia in een Arabisch dorp moest vervolgens worden geannuleerd.

De legerleiding heeft op deze zaken gereageerd en strenge regels ingevoerd voor de omgang met sociale netwerken. In het kader van de nieuwe regeling zijn de strijdkrachten in drie groepen ingedeeld:
• De eerste groep omvat de soldaten en officieren, die werkzaam zijn in geheime speciale eenheden. Het is hen streng verboden, een account in sociale netwerken te bezitten.
• De tweede groep bestaat uit hoge officieren, die als gids of bij een inlichtingendienst werken. Deze militairen is het toegestaan om Facebook accounts te gebruiken, echter onder zeer strenge voorwaarden.
• De derde groep bestaat uit de rest van het leger. Het is hen toegestaan, accounts bij sociale netwerken te hebben, maar zij moeten wel alle regels van vertrouwelijkheid en geheimhouding in militaire zaken in acht nemen

Het leger is al in augustus vorig jaar begonnen met het trainen van de soldaten in het omgaan met sociale netwerken. De militaire inlichtingendienst bereidt zich voor op het gebruik van geavanceerde technologie om de Israëlische soldaten te bewaken.

'We hacken de accounts van onze soldaten niet', citeerde een nieuwszender een militaire functionaris. 'We kijken alleen naar die dingen, die de vijand ook zou kunnen zien. We investeren veel in de opleiding van onze soldaten. Hoe meer we hen bewust maken van de gevaren bij de omgang met de sociale media, hoe meer ze zullen vermijden om geheimen via internet te verspreiden', aldus de militaire woordvoerder..

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.