12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Syrische arts vraagt Israël om het leven patiënt te redden
Publicatiedatum: donderdag 13 juni 2013 Auteur: Redactie | 1.021 keer gelezen
Arabische Lente, Redactie, Maatschappij, Syrië, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, Gezondheid en sport »

De keurige, gedetailleerde en beleefde handgeschreven brief dat gehecht zat aan kleding, verklaart de eerder uitgevoerde medische zorg die de patient in kritieke toestand van de Syrische arts heeft ontvangen.

Syrische arts aan de Israelische medici: ''Hallo geachte chirurg..."

Artsen van het Ziv ziekenhuis in de noordelijke Israëlische stad Safed kregen deze week een zwaar gewonde Syriër binnen, en waren verrast om een handgeschreven notitie aan zijn kleding gehecht aan te treffen.

De notitie, in het Arabisch, licht de eerdere chirurgische ingrepen en medische zorg toe van de zwaar gewonde man. De Syrische arts vroeg Israël om zijn leven te redden, omdat de Syrische artsen niet meer voor de noodzakelijke medische behandelingen konden zorgen.

De aanhef van de notitie - dat gedateerd is van 8 juni jl. - luidt: "Hallo geachte chirurg". De notitie vertelt volgens Times of Israël over de 28 jarige zwaar gewonde patiënt die aan een schotwond in de borst, granaatscherven in het middenrif en lever al behandeld is. De arts vertelt verder over de uitgevoerde operatie om de "zware abdominale bloedingen" tegen te gaan en merkte op dat het lever "niet genaaid kon worden", dat het "noodzakelijk was om de conditie van de abdominale letsel te onderzoeken en de zware druk van de verbandmiddelen" die de arts had toegepast, "verwijderd moet worden". Ook gaf de notie weer welke medicijnen het slachtoffer heeft gekregen tijdens de behandelingen en dat het slachtoffer twee dagen in het ziekenhuis heeft gelegen.
"Doe alsjeblieft wat nodig is en bij voorbaat dank", besluit de notie met de vermelding dat hij weet dat Israël al het mogelijke zal doen om het leven van de jongeman te redden.

Artsen van het Ziv ziekenhuis

Israël laat steeds meer Syriërs toe, die in de maar voortdurende burgeroorlog in hun land gewond zijn geraakt. Dit betekent ook dat Israël een groeiend aantal mensen, die gewond raakten door Syrische gevechten, behandelt. Ondanks dat is dit het eerste geval van een grensoverschrijdende "overdracht" van een Syrische medische faciliteit.

Momenteel worden ongeveer 20 Syriërs behandeld in het Zvi ziekenhuis, het dichtstbijzijnde grote Israëlische medisch centrum bij de Syrische grens.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.