16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hoogleraren: Noem Israël niet langer een 'bezetter'
Publicatiedatum: maandag 17 juni 2013 Auteur: De Redactie | 848 keer gelezen
Yesha - Westbank, Internationaal Recht, Peilingen en Statistieken »

Twee hoogleraren, die deze week deelnamen aan een internationale conferentie in de Bar-Ilan Universiteit in Tel Aviv, legden uit dat de internationale wetten niet noodzakelijk de bewering steunen dat Israël een militaire bezetting oplegt aan Judea en Samaria.

Onder de titel 'Het internationale Recht en Israël' bracht de conferentie hoogleraren in de rechtsgeleerdheid uit de hele wereld bijeen om de kwestie van Israëls aanwezigheid in en soevereiniteit over de zogenoemde Westbank te bespreken.

Professor Avi Bell van de Universiteit van San Diego en de Bar Ilan Universiteit legde voor de nieuwswebsite Arutz Sheva uit, dat 'het een vergissing is om te denken dat dit juridisch simpel zwart-wit ligt. Dat is het niet. Het is ingewikkeld'.

Bell legde uit, dat 'de manier waarop gewoonlijk over de wet wordt gesproken is alsof het allemaal absoluut duidelijk is dat Israëls zaak niet kan worden gesteund', terwijl Israël in werkelijkheid een zeer goede juridische omkadering heeft voor blijvende soevereiniteit over deze gebieden.

Prof Jeremy A. Rabkin van George Mason Universiteit voegde er aan toe, dat sinds de oprichting van de Verenigde Naties, 'geen enkel ander land in de wereld ... ooit heeft erkend dat het betrokken is bij een bezetting'. Als zodanig is dit een zeer flexibele categorie zonder modern juridisch precedent, dus het is oneerlijk om een internationale wet te ontwerpen die alleen voor Israël geldt.

Intussen heeft een enquête, uitgevoerd door Smith Research in opdracht van de Knesset's Land of Israel Caucus, aangetoond dat 86 procent van de Israëli's tegen de overdracht van Judea en Samaria is, omdat dit een ernstige bedreiging voor de Joodse staat zou opleveren.

Voorafgaand aan Israëls verovering van Judea en Samaria tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967, gebruikten Arabische troepen regelmatig de strategische berggebieden voor het uitvoeren van terroristische en militaire aanvallen op Israëlische centra van burgerbevolking.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.