23 Aw 5781 | 31 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Kinderen in Gaza oefenen ontvoering van Israëli's
Publicatiedatum: maandag 17 juni 2013 Auteur: Tommy Müller | 870 keer gelezen
Terrorisme, Gaza, Burgerschild, Islamitische Jihad, Kinderslachtoffers , islamitische fascisme, Media_antisemitisme, Media_samenleving »

Bij een zomerkamp in de duinen van Rafah in de Gazastrook worden Palestijnse kinderen getraind: ze dragen militaire uniformen, hebben beschilderde gezichten, oefenen met speelgoed machinegeweren en oefenen het ontvoeren van Israëlische soldaten.

Om de 'ontvoering' van Israëlische soldaten realistisch te spelen, werd een nagebouwde 'militaire buitenpost' uitgerust met Israëlische vlaggen. Bovendien springen de jongens over vuren heen en leren hoe je onder prikkeldraad door kruipt.

De organisatoren van het kamp, waaraan kinderen tussen 6 en 16 jaar deelnemen, zijn de extremisten van de de 'Islamitische Jihad'. Ze zorgen ook voor een religieuze opvoeding van de deelnemers, waarbij ze de 'heilige oorlog' tegen Israël baseren op de Koran.

Het persbureau AFP meldde, dat de organisatoren in de loop van de zomer enkele duizenden deelnemers verwachten. Het bezoek aan het zomerkamp, waar de kinderen worden ingeënt met haat tegen Israël, is gratis.

Bij het programma behoren ook oefeningen, hoe je zo effectief mogelijk stenen en brandbommen gooit en je het beste verstopt in de woestijn. Een woordvoerder van de Islamitische Jihad, Daoud Shibab, verklaarde: 'Wij trainen hier de volgende generatie van Palestijnen,hoe zij zichzelf en hun volk kunnen verdedigen tegen de Israëlische aanvallen'.

Palestijnse kinderen worden al op kleuterschoolleeftijd geconfronteerd met anti-Joodse haat-toespraken. Een tekenfilm van de Palestijnse TV, waarin zelfmoordterroristen als sympathieke helden en martelaren worden voorgesteld, heeft veel opschudding veroorzaakt.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.