12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joden en Arabieren keken samen naar Formule 1
Publicatiedatum: dinsdag 18 juni 2013 Auteur: Redactie | 909 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Maatschappij, Gezondheid en sport, Media_samenleving »

De Formule 1 race in Jeruzalem mag volgens de Israëlische media een groot succes worden genoemd.

Volgens politiewoordvoerder Micky Rosenfeld kwamen naar schatting 100.000 toeschouwers naar het?spektakel kijken.

Tijdens de show – een echte wedstrijd was niet mogelijk in de straten van Jeruzalem – werd niet één geweldsmisdrijf gemeld, zei de politiewoordvoerder. 'Er werd alleen gestreden, gestreden en gestreden', citeerde de Jerusalem Post een orthodoxe Jood, 'maar hier waren we allemaal samen en gelukkig – moslims, christenen en Joden'.

Burgermeester Nik Barkat

Honderden Arabische toeschouwers waren uit Oost-Jeruzalem gekomen om zich het evenement niet te laten ontgaan. Een Arabische vrouw zei: 'Ik ben moslim, zij zijn Joods, en we zijn hier samen. Zo moeten we altijd samen zijn en niet meer vechten. Niet omwille van mij, maar in het belang van de kinderen. Er is al genoeg oorlog'.

Jeruzalem staat dit voorjaar sowieso volledig in teken van sport.

Naast de Formule 1 Race, vind de laatste weken de UEFA EK voor onder de 21 jaar in Israël plaats - waaronder in Jeruzalem. De finale zal vandaag plaatsvinden in het Teddy Stadion in Jeruzalem, die fungeert als de thuisbasis voor de Israëlische club Beitar Jeruzalem.

Tevens zal Jeruzalem gastheer zijn voor de 19e Maccabiah Spelen. Dat is werelds grootste Joodse sportevenement die om de vier jaar in Israël plaats vindt. De openingsceremonie zal in het Teddy Stadion gebeuren. De wedstrijden zullen tot einde juli duren. Negenduizend atleten zullen 71 landen vertegenwoordigen waaronder bijna heel Europa, de VS en vele Latijns Amerikaanse landen.

De afsluitingsceremonie zal ook plaatsvinden in het Teddy Stadium. Ongeveer 32.000 mensen zullen het evenement bijwonen, onder wie president van Israël en de minister-president, en vele buitenlandse en lokale hoogwaardigheidsbekleders. De ceremonie zal optredens van wereldberoemde kunstenaars includeren samen met de traditionele mars van de sporters en de verlichting van de Maccabiah fakkel.

Laten we hopen dat deze evenementen de inwoners van Israel zal verbroederen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.