12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Nederlands-Marokkaanse voetballer vindt Israël een prachtig land
Publicatiedatum: woensdag 19 juni 2013 Auteur: Brabosh | 938 keer gelezen
Maatschappij, BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), Gezondheid en sport »

Voetballer Adam Maher aan het strand van Tel Aviv, Israël

Adam Maher weigert mee te doen aan een boycot tegen Israël tijdens het EK onder 21. De Nederlandse international van Marokkaanse afkomst vindt dat het Palestijns probleem hem niet aangaat.

Aan de Israëlische krant Maariv zou Maher hebben verklaard dat “Israëliërs van het leven houden en weten hoe van elk moment te genieten. Ik ben naar Israël gekomen om te voetballen. Wat er in de Palestijnse gebieden gebeurt gaat me niet aan”.

Maher beloofde zelfs promotie te doen voor Israël in Nederland, “zodat iedereen weet hoe prachtig Israël is”. Ook plaatste de voetballer deze foto op zijn publieke Facebook pagina met als titel: “Hier leeft het hoor!! #Telaviv #enjoy”

Adam Maher had in mei 2012 besloten uit te komen voor Nederland. De AZ-middenvelder was in februari het slachtoffer geweest van racistische spreekkoren tijdens een wedstrijd tegen Feyenoord. De middenvelder voelde zich “niet aangesproken” en zei: “Ik bid voor die supporters, ik ben beter opgevoed dan zij”, aldus de voetbalprofessional.

Volgens de Arabische krant Al Arabiya bevinden de Marokkaanse spelers Danny Hoesen (Ajax – Nederland) en Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig – Noorwegen) zich ook in Israël voor het EK.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.