19 Chesjwan 5782 | 25 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Moordenaars van Livnat eindelijk gearresteerd
Publicatiedatum: woensdag 19 juni 2013 Auteur: Redactie | 823 keer gelezen
Terrorisme, Yesha - Westbank, Qever Joseef, (zelfmoord) aanslagen, islamitische fascisme »
Eindelijk, na ruimt twee jaar zijn de moordenaars van de Joodse Ben Yosef Livnat door de IDF gearresteerd. Drie Palestijnen zijn verdacht van het vermoorden van de jonge vader die terugkwam van zijn gebeden bij Qever Joseef, het graf van Joseef, in Samaria.

De gearresteerden zijn geïdentificeerd als Nawaf Fahd Bani Ouda van 24, Wael Hassin Mahmoud Daoud van 24, en Tarki Diyad Tarki Zuaraa van 23 jaar oud. De eerste twee zijn politieagenten van de PA en de laatst genoemde is een militair chauffeur die officieel onbewapend had moeten zijn.

Er worden nog twee verdacht, maar zijn nog niet gearresteerd.

De verdachten hebben toegeven dat zij niet uit zelfverdediging hebben geschoten toen zij het vuur openende op de auto van Ben Yosef Livnat, die op 24 jarige leeftijd is vermoord.

Livnat, een getrouwde vader van vier van Elon More, werd doorzeefd met 44 kogels. Vijf anderen raakten gewond bij de schietpartij.

Na de schietpartij hadden de PA-officieren stenen op de weg geplaatst in een poging om het te laten lijken alsof ze waren aangevallen en het vuur uit zelfverdediging hadden geopend. Een van de agenten verwondde zelfs zijn eigen been in poging om de geloofwaardigheid te geven aan de vordering.

Al in 2011 werd Livnat erkend als slachtoffer van terrorisme nadat er uit een IDF onderzoek bleek dat de agenten die hem doodde niet voor één moment in gevaar zijn geweest. Zelfs bij een PA onderzoek bleek dat de officieren het protocol voor het openen van vuur hadden geschonden.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.