16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
VN-rapport beschuldigt Israël van mishandelen en martelen van Palestijnse minderjarigen
Publicatiedatum: vrijdag 21 juni 2013 Auteur: Redactie | 898 keer gelezen
Redactie, Burgerschild, Maatschappij, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Verenigde Naties, Israelische gevangenissen, islamitische fascisme »

Gisteren kopte de Nederlandse media 'Israël martelt Palestijnse kinderen' doordat Israël de rechten van de Palestijnse kinderen in gevangenissen zou schenden door hen te martelen. Aldus het VN-comité voor de Rechten van het Kind in een donderdag uitgebracht rapport.

Het rapport kent ook hoofdstukken over andere kwesties over kinderen in Israël, zoals problemen met betrekking tot gezindshereniging in Palestijnse families, opleidingsmogelijkheden voor Arabische – , Ethiopische kinderen en kinderen van Bedoeïen. Maar ook kinderen van migrerende werknemers, kinderen van Afrikaanse infiltranten en kinderen met een handicap.

Ook wordt Israël beschuldigd van het inzetten van kinderen als menselijk schild en als informanten door Israëlische bezettingstroepen. Israël wordt verantwoordelijk gesteld dat in de 'Palestijnse' gebieden de toegang tot gezondheidszorg, goed onderwijs en schoon water voor kinderen onvoldoende zijn.

De kinderen zouden routinematig midden in de nacht worden opgepakt door schreeuwende soldaten. Ze zouden worden geblindeerd en vastgebonden en vervoerd worden naar een onbekende bestemming. Zij krijgen geen mogelijkheid om afscheid te nemen. Ouders zouden zelden weten waar hun kinderen zijn.

VN beschuldigt Israël dat de kinderen 'slechts' door het gooien van stenen worden opgepakt en 20 jaar cel zouden kunnen krijgen op willekeurige wijze. Ook zou Israël hen systematisch fysiek, mentaal en seksueel mishandelen en zouden de kinderen met de dood worden bedreigd. Ze worden in het Hebreeuws verhoord, een taal die zij niet machtig zouden zijn en zouden gedwongen worden bekentenissen die in het Hebreeuws zijn opgesteld, te ondertekenen.

Ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde het rapport geen geen serieus onderzoeksrapport is omdat het zonder medewerking van Israël is uitgevoerd. "Het is opgesteld zonder enig overleg met ons, zonder enig grondig speurwerk en zonder onze kant van het verhaal aan te horen," is het antwoord van de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Yigal Palmor.

"Het rapport is duidelijk opgesteld om alleen maar lawaai te maken, want het verslag streeft niet naar verbeteringen van waarden. Wij zullen dit rapport daarom ook als zodanig behandelen." Hij verwijst naar een zelfde soort rapport van UNICEF die dezelfde onderwerpen aansnijdt, maar met "volle medewerking van de Israëlische autoriteiten."

Hoe plat een pannenkoek ook is, het blijft twee kanten hebben. "Het rapport van UNICEF bevat forse kritiek, maar eveneens bevatte het rapport veel lof. Dat rapport hebben wij omarmt. We waren partners in het schrijven van dat rapport."

"Het nieuwe rapport is niet opgesteld in goeder trouw. Het is jammer dat een VN-rapport slechts dient voor Israel-bashing... we gaan dit achtergrondgeluid negeren en wij blijven werken met serieuze organisaties die streven naar een werkelijke verbetering in plaats van Israel-bashing," besluit hij.

Wellicht overbodig te vermelden dat het VN-rapport de 'onschuld' van deze terroristische families niet belichten. Kinderen die al vanaf geboorte mishandeld worden door de ouders met behulp van de media, geindoctrineerd met diepgrondige Jodenhaat waardoor zij op jonge leeftijd al tot gevaarlijke terroristen ontpoppen.

Israël vasthoudt momenteel 236 Palestijnse kinderen vast voor naar haar zeggen om veiligheidsredenen, waaronder tientallen in de leeftijd tussen 12 en 15, aldus het gewraakte rapport. Het rapport verslaat een periode over 10 jaar [2002-1012].

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.