18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Neturei Karta: "Aanval van moslim op Amsterdamse Jood is de schuld van Israel"
Publicatiedatum: dinsdag 25 juni 2013 Auteur: Redactie | 1.074 keer gelezen
Redactie, Neturei Karta, Antisemitisme binnenland, Zionisme, islamitische fascisme »

Anti-Israeldemonstratie in Amsterdam in 2012

Een lid van de antizionistische groepering Neturei Karta, waarvan sommige banden hebben met terroristische organisaties zoals Chamas, maar ook met Iran, werd door een moslim in Amsterdam aangevallen afgelopen zondag. Het slachtoffer is Josef Antebi, een bewoner van de Nederlandse hoofdstad en een anti-Israel activist.

Volgens de website van Kikar Shabbat is Antebi door de moslim flink in elkaar geslagen, ondanks hij zichzelf had geïdentificeerd als lid van Neturei Karta en hun overeenkomstige affiliatie. Hij had medische zorg nodig.

In een verklaring zei Antebi dat hij waarschijnlijk door een Pakistaanse moslim is aangevallen. De immigrant begon te tieren over Joden en het Jodendom. Vervolgens begon de belager op hem in te slaan. Antebi kreeg veel klappen te verduren en vroeg om hulp van voorbijgangers, maar zij negeerden hem. Hij probeerde vervolgens te ontsnappen van zijn belager, maar was daartoe niet in staat omdat de belager te sterk was.

Uiteindelijk was hij in staat om op te staan en een passerende politiewagen bracht hem naar de afdeling spoedeisende hulp van het VUmc, maar er was verder niets met hem aan de hand.

In een verklaring meent de Neturei Karta dat het aanval veroorzaakt is door het "zionistische kwaad dat antisemitisme veroorzaakt over de hele wereld. Zelfs de echte vrome en trouwe Joden zijn vatbaar om slachtoffers te worden. Zij betalen een hoge prijs voor de Zionistische 'zonden'," lieten zij weten.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.