18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Antebi tegen zijn islamitische belager: "Ik ben geen Zionist!"
Publicatiedatum: zondag 30 juni 2013 Auteur: Redactie | 1.111 keer gelezen
Redactie, Neturei Karta, Antisemitisme binnenland, Zionisme, islamitische fascisme »

Vorige week zondag is Josef Antebi, inwoner van Amsterdam en vermeend lid van de omstreden Neturei Karta [die verder zover bekent geen leden kent in Nederland] door een moslim in elkaar geslagen. Zijn vermeende woorden dat hij van de Neturei Karta is en overeenkomstige affiliatie met de Islam heeft met betrekking tot Israel, mocht niet baten.

Deze week heeft Antebi de media opgezocht en verklaard dat hij zijn afkeer voor het zionisme kan verklaren. De 50 jarige Antebi zou volgens een vriend door een moslim achterna gerend zijn om vervolgens een schop in de maag te incasseren.

Volgens berichten zou Antebi nu graag een ontmoeting willen arrangeren tussen hemzelf en zijn belager. Hij wilt dolgraag zijn ideologisch systeem waarin hij gelooft aan deze vermeende gewelddadige moslim willen uitleggen en hem persoonlijk vertellen over zijn afkeer tegen over het zionisme en de staat Israël.

Men beweert - net als in ons vorige bericht - dat Neturei Karta als organisatie naar buiten is getreden om voor Antebi het woord te doen. Zo kreeg de bron een email van iemand die meende namens de Neturei Karta te schrijven en verklaarde dat [naar verluid in de media] 'rabbijn' Antebi zichzelf bereid ziet alles op te geven "zodat hij met de goj [lett. Niet-Jood en referent naar de vermeende agressor] kan praten over het verschil tussen het Jodendom en zionisme, maar ook om hem te melden dat hij absoluut niet tegen Arabieren is.”

Neturei Karta verzet zich tegen de oprichting van de staat Israël. Ze behalen vaak in Israël en in de Joodse gemeenschap van de VS de krantenkoppen. Toch moet er heel duidelijk vermeld worden dat zij een enorm klein percentage beslaat van de Joodse wereld. Dit integenstelling tot sommige niet-Joodse sites die de lezer die naar onze smaak veel te veel het idee geven dat de meerderheid van de charediem [ultraorthodoxen] agressief staan tegen over Israël. Men kan geen onderscheid maken tussen antizionisme [zoals Satmar en Neturei Karta] en niet-zionistisch.

Sommige leden van Neturei Karta, niet allemaal, hebben ontmoetingen gehad met de voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad die talloze keren geroepen heeft Israel van de kaart te willen vegen.
Ook hebben sommige leden van de Neturei Karta tijdens Sjabbat Chamas in Gaza bezocht.

Eerder deze week verklaarden zij dat het zionisme antisemitisme veroorzaakt over de hele wereld. Zelfs de echte vrome en trouwe Joden zouden daarom vatbaar zijn om slachtoffers te worden. "Zij betalen een hoge prijs voor de Zionistische 'zonden'," lieten zij weten.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.