14 Sjewat 5782 | 16 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Documentaire van Israëliër die undercover ging in Europese radicale moslimgroepen
Publicatiedatum: donderdag 04 juli 2013 Auteur: Brabosh | 894 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Europese Unie, islamitische fascisme »

Deze video een Israëlische documentaire van Zvi Yehezkeli [foto rechts] en David Deryi omtrent de radicalisering van moslims in Europa.

De film is Hebreeuws gesproken maar werd in het Engels ondertiteld. De filmmaker is een Israëliër die dankzij zijn vloeiende kennis van de Arabisch taal zich moeiteloos kon mengen in de moslimgemeenschappen in de zogenoemde “no-go zones” van Zweden en Frankrijk en aldus van binnenuit een blik kon werpen wat leeft binnen veel islamistische geesten in de grotere Europese gemeenschap.

Wie deze documentaire als islamofobie wil typeren, gaat zijn gang. Echter ontkennen of minimaliseren dat er wel degelijk een probleem bestaat onder een steeds groeiende groep radicaliserende jonge moslims (denk maar bv. aan het lot van de Nederlandse en Belgische Syriëstrijders) zal vroeg of laat met zijn neus keihard op de feiten worden gedrukt. Zij kunnen nu nog hun rug wegdraaien van het toenemend islamitisch antisemitisme, maar eens het doek is gevallen over de Joden van Europa komt iedereen aan de beurt.

De volgende drie delen van “Israeli infiltrates European Muslim community” zijn hier te bekijken: Deel 2; Deel 3 en Deel 4.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.