12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Charedische [orthodoxe] man in Jeruzalem neergestoken
Publicatiedatum: donderdag 18 juli 2013 Auteur: Redactie | 759 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, steekpartij »
Afgelopen dinsdagavond is een charedische man door twee Arabieren neergestoken. Het misdrijf vond plaats in de buurt van de Damascus Poort in Jeruzalem. De politie houdt rekening mee dat nationalistische motieven de grondslag liggen.

Een team van paramedici van Magen David Adom evacueerde de 30 jarige man naar het traumakamer in het Shaare Zedek Ziekenhuis. Lijdend aan steekwonden in rug en borst, werd hij in een matige conditie opgenomen.

Dat Arabieren Joden in de Israëlische hoofdstad terroristisch aanvallen, is een steeds meer voorkomend verschijnsel. Zo werd vorige week donderdag een 18 jarige Joodse jongen door drie Arabieren aangevallen. Hij werd geschopt en gespuugd. De Arabieren zijn door de politie ingerekend.

Vorige maand werd een Joodse man aangevallen door twee Arabieren op de Jeruzalem Promenade. Het slachtoffer, ergens net in de 20, werd fysiek aangevallen en bespuugd toen hij via de promenade wijk Armon Hanatziv passeerde, iets ten zuiden van Jeruzalem. De daders vluchtten toen de politie ter plaatse aankwam. Hij moest aan zijn verwondingen behandeld worden in het ziekenhuis.

Drie weken geleden heeft de rechtbank van Jeruzalem de terrorist Adnan Rajabi veroordeeld voor 5 jaar gevangenisstraf omdat hij een charedische man in april 2012 in de Oude Stad van Jeruzalem had neergestoken. Ook hij vluchtte onmiddellijk na de steekpartij weg, maar werd al snel opgepakt. Het slachtoffer kwam op het intensive care terecht.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.