15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Slachtoffer aanslag in Jeruzalem: "Ik zei de Sjema"
Publicatiedatum: vrijdag 19 juli 2013 Auteur: Redactie | 1.037 keer gelezen
Tisja Be'av, Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Tefillot en Broches [Gebeden en Zegeningen], steekpartij »

Vice-minister Eli Ben Dahan

Het Charedische [orthodoxe] slachtoffer waarover wij gisteren berichtten, zei tegen de vice-minister van Religieuze Zaken Eli Ben Dahan en andere leden van zijn partij Bayit Yehudi, dat hij de 'Sjema' zei toen hij neer werd gestoken.

De politici hebben de 30 jarige man, die tijdens Tisja B'Av avond, werd neergestoken in het ziekenhuis bezocht. Het slachtoffer vertelde zijn ervaringen aan de politici. "Toen de terrorist een mes in mij stak en deze omdraaide, zei ik "Sjema Jisrael' en nog andere gebeden die je opzegt wanneer je denkt te sterven. Ik liep de trap op en bij toeval werd in plaats van Magen David Adom de politie gebeld. Ik zag een patrouille en verzorgden direct mijn wonden. Alle Arabieren in de buurt stopten en staarden naar mij, maar niemand was geïnteresseerd wat me was overkomen."

Het is een feit dat het Arabische geweld binnen de Israëlische grenzen enorm is toegenomen. Dezelfde avond heeft nog een steekpartij plaatsgevonden in Jeruzalem en Arabische terroristen bekogelden Joodse automobilisten met stenen. Deze rellen zijn door de terroristen zelf gefilmd. De video is in onder dit artikel geplaatst.

Zulk soort rellen zijn zowel in Jeruzalem als op de wegen in Yesha [Judea en Samaria] geen uitzondering, maar een structureel probleem wat al verschillende doden en zaar gewonden heeft geëist, waaronder kinderen.

De volgende dag, Tisja B'Av in morgen, werden de Joden wakker om het feit dat autobanden om - schijnbaar - nationalistische reden doorgesneden werden.

Ben Dahan zei daarom ook in een reactie: "Het is onmogelijk om een aanslag als deze in een beschaafd land als deze toe te laten. Dag in dag uit worden we gedwongen om om te gaan met de afschuwelijke aanslagen. Het begint met de 'handtekening' die Arabieren op Machpela in Chevron hebben achterlaten door de mezoezot van de deurposten af te halen en overal graffiti te spuiten. Dit gaat vervolgens verder met een terroristische aanslag bij de Damascuspoort."

Ben Dahan gaat verder: "En als speciale bonus krijgen we een onrealistische verklaring van de Europese Unie waarin zij zeggen ons te zullen boycotten, wat juist de terroristen aanmoedigt."

Vervolgens zegt Ben Dahan: "We moeten de zaken maar eens en voor altijd rechtzetten in dit land en ik beloof dat ik en de leden van Bayit Yehudi alles aan zullen doen wat nodig wordt geacht om de rust onder de burgers van Israel te herstellen."

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.