25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Werkeloosheidsuitkering geweigerd aan Engelse Joden
Publicatiedatum: dinsdag 23 juli 2013 Auteur: De Redactie | 872 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Sjabbat »
Het Engelse Ministerie van Arbeid onderzoekt op dit moment of werkzoekende Joden die niet op sjabbat willen werken een werkloosheidsuitkering wordt geweigerd. In het Noordwesten van Engeland (o.a. in Manchester) zijn namelijk klachten binnen gekomen over het weigeren van de wettelijk gewaarborgde uitkering.

Een anonieme klokkenluider van een arbeidsbureau uit Noord-Engeland liet weten dat er druk wordt uitgeoefend door zijn superieur om sjabbat houdende Joden een uitkering te weigeren. Door middel van een administratieve truc, waarin de beschikbaarheid van de werkloze in twijfel wordt getrokken, zou deze specifieke groep worden benadeeld.

Het Joodse werkgelegenheidsinstituut JCOM in Manchester, heeft gedupeerden opgeroepen zich te melden. JCOM heeft de afgelopen twee jaar al meer dan 400 werkzoekende Joden aan een baan of een opleiding geholpen.
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.