12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Slachtoffer steekpartij in Jeruzalem probeert zelf naar het ziekenhuis te rijden
Publicatiedatum: donderdag 25 juli 2013 Auteur: Redactie | 768 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], steekpartij »

Gisteren heeft wederom een steekpartij in Jeruzalem plaats vonden. Na de aanval - niet realiseren hoe ernstig zijn verwonding waren - probeerde het 40 jarige slachtoffer in volle bewustzijn zelf naar het ziekenhuis te rijden.

De steekpartij vond woensdagmiddag plaats bij de Liberty Bell Park [Gan Hapa'amomiem], maar de man werd in Katamon bij zijn auto of in zijn auto gevonden, omdat hij zichzelf klaar achtte zichzelf naar een dokter te rijden voor medische behandelingen. Omstanders hebben de Magen David Adom gebeld.

Medische personeel van de Magen David Adom zei dat hij niet bewust was van de ernst van zijn verwondingen. Toen hij zijn eerste hulp heeft gekregen, werd hij daarom ook met hoge spoed naar het Hadassah Ein Kerem Medisch Centrum in Jeruzalem gebracht. In ernstige toestand werd het slachtoffer opgenomen.

Hij was wel bij waardoor hij een signalement kon geven van zijn aanvaller die van Arabische afkomst is. Het is alleen niet duidelijk of het om een terroristische aanslag ging of dat het motief van andere rangorde was.

Volgens lokale bronnen maakte de politie gebruik van de sleepnet-methode om een mogelijke verdachte te kunnen oppakken. 

Mickey Rosenfeld, de woordvoerder van de politie vertelde: "Politie-eenheden blijven in Jeruzalem zoeken naar verdachten die achter deze steekpartij zitten."

Rond dezelfde tijd werd nog een steekpartij bij de ingang van de Damascus Poort gemeld. Het is niet duidelijk of de twee aanslagen met elkaar wat te maken hebben.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.