16 Kislew 5781 | 02 December 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Neergeschoten rabbijn in Israël behandeld
Publicatiedatum: Sunday 28 July 2013 Auteur: Redactie | 719 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Rusland »

De rabbijn die afgelopen woensdag op korte afstand werd neergeschoten en daardoor zwaar gewond raakte, wordt in Israël behandeld. De schietpartij vond plaats in Derbent, Zuid Rusland.

Rabbi Ovadia Yaskov werd woensdagavond laat al vanuit Rusland naar Israël gevlogen omdat medische behandelingen in Israël veel geavanceerder zijn. De initiatiefnemer is de opperrabbijn van Rusland rabbi Berel Lazar. Hij kreeg hierin medewerking van de organisatie ZAKA. De vlucht werd betaald door de Russische gemeenschappen.

ZAKA Coördinator Motti Goldstein legde uit: "Uit ervaringen uit het verleden weten we dat het belangrijkste is dat we als eerste in contact moeten komen met een deskundig medische team. Nadat de rabbijn de initiële behandeling kreeg, werd hij meegenomen naar het lokale vliegveld om van daaruit met een medische vlucht naar Israël te kunnen gaan."

Tot op heden verblijft rabbi Yaskov in ernstige toestand op de intensive care van het Beilinson's Medisch Centrum in Petach Tikva.

Rabbijn David Lau, de nieuw verkozen Asjkenazische opperrabbijn van Israël heeft motse Sjabbes rabbi Yaskov in het ziekenhuis bezocht. Hij wenste rabbi Yaskov een spoedig herstel. Ze hebben afgesproken dat de opperrabbijn na het herstel rabbi Yaskov in Derbent zal bezoeken om getuige te zijn van het werk van rabbi Yaskov die hij voor duizenden Joden in de regio Dagestan doet.

Zijn toestand is inmiddels niet meer levensbedreigend en vanmorgen ademde hij al weer op eigen kracht.

Zijn aanvaller of aanvallers schoot hem op koste afstand in de buurt van zijn huis neer om vervolgens op de vlucht te slaan. De politie gaat uit dat het om antisemitische motieven gaat.

Dagestan heeft een verleden van frequente terroristische geweld omdat islamitische groepen vechten om de sharia in de regio in te voeren.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.