13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestijnse vrouwen verkleden zich als Joodse vrouwen
Publicatiedatum: woensdag 31 juli 2013 Auteur: Redactie | 834 keer gelezen
Defensie en Veiligheid, Redactie, Maatschappij »
Twee Palestijnse vrouwen uit de Westbank zijn onlangs betrapt toen zij verkleed als Joodse vrouwen via Checkpoint Hizme in Samaria Israel wilden binnenkomen. Maar een beveiliger heeft hen betrapt.

Een officier van het Gal Bataljon doorzocht de openbare bus #143, nadat deze aan de kant van de weg is gezet, voor een routinematig veiligheidscontrole alvorens de bus de controle post mocht passeren.

Toen hij naar de achterkant van de bus liep zag hij twee – qua uiterlijk – Joodse vrouwen staan. Een van de vrouwen hield zelfs een siddoer [Joods gebedenboek] in de hand.

Toch vond de beveiligingsagent het allemaal maar raar. De vrouwen kwamen namelijk heel gespannen over en hij zag ook dat de vrouw de siddoer ondersteboven in de hand hield.

Toen hij hen naar hun ID's vroeg, was het snel duidelijk dat het om Arabische vrouwen uit Ramallah ging. Zij zijn rond de 30 jaar. Ze zijn aangehouden voor verhoor om banden met terroristische activiteiten uit te sluiten.

Het Israëlische leger en de grenspolitie spanning zich enorm in om de grenzen tussen de door het Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebied en Israel te beschermen. Ondanks dat proberen veel Palestijnen uit de Westbank te komen naar het gebied waar de meerheid Joods is.

Het Israëlische leger en de grenspolitie zijn getraind om zo gedetailleerd de situatie op te nemen. Zo is de Israëlische luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv een van de werelds veiligste luchthaven, terwijl een bodyscan [nog steeds] niet wordt ingezet.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.