27 Aw 5781 | 05 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Lachsalvo in de Knesset
Publicatiedatum: donderdag 01 augustus 2013 Auteur: Redactie | 737 keer gelezen
Maatschappij, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden »

Knesset Lid Yisrael Eichler [links] in privesfeer.

In navolging van het vorige bericht, is er ook lol in de Knesset. Zo hadden de beide charedische ['ultra'orthodoxe] fracties Yahadut Hatorah [Gimmel] lol met de meerderheid-Arabische partijen Balad, Hadash en Ra'am Ta'al. Samen zijn zij sterk tegen het Governance Bill [Chok Hamesjiloet] wetsvoorstel.

Tijdens zijn toespraak tegen het wetsvoorstel, wendde de charedische MK [Knesset lid] Yisrael Eichler richtte zich zijn Arabische collegae en uitte zijn support voor hun strijd tegen de wetsvoorstel door onverwachts in het Arabisch tegen hen te zeggen: "Nahu Maakum b'nidalkum min ajlal Demokratia."

De Arabische leden van de Knesset moesten ontzettend lachen dat hij opeens Arabisch tegen hen sprak. De Arabische Knesset lid MK Ahmed Tibi van Ra'am Ta'al nam later de gelegenheid om MK Eichler met gelijke munt terug te betalen.

"Ik wil de MK van Yahadut Hatorah bedanken, maar ook de Meretz leden en sommige van de Avodah Partij die solidariteit hebben getoond voor onze angst voor de existentiële bedreiging dat de drempel om te stemmen te hoog voor ons wordt. Precies zoals Yisrael Beyteinu en Yesh Atid dit willen," begon hij.

"Mijn collega MK Eichler deed er goed aan door een ongebruikelijke stap te nemen door ons aan te spreken in het Arabisch," vervolgde hij. Richtend tot Eichler zei hij, "Je verraste ons allemaal - op een positieve wijze - door in het Arabische ons te vertellen dat u ons Arabieren steunt in hun strijd voor democratie."

"Ik wil u MK Eichler bedanken" en toen in het Jiddish: "Mir de araba' b'dankin Eich van de tmiha eigen-Demokratia. In de naam van de Arabieren, ik dank u voor uw steun voor de democratie."

Tibi's "dank u [b'dankin Eich]" veroorzaakte een lachsalvo in de Knesset hal.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.