17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
'Israël mag 85% neder­zettingenblokken behouden'
Publicatiedatum: donderdag 01 augustus 2013 Auteur: Tommy Müller | 810 keer gelezen
Apartheid, Yesha - Westbank, Vredesproces, Tweestatenoplossing »

Klik voor de afbeelding

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft in telefoongesprekken aan leden van het Congres gemeld, dat Israël in elk vredesakkoord met de Palestijnen 85 procent van zijn nederzettingenblokken mag behouden, zo melden Israëlische kranten.

Nadat de Israëlische delegatie, geleid door Tzipi Livni, en de Palestijnse vertegenwoordigers, onder leiding van Saeb Erekat, Washington hebben verlaten, heeft Kerry met congresleden gesproken, die als pro-Israël bekend staan. Hij verzekerde hen dat de VS de belangen van Israël zal beschermen.

Als grote Israëlische nederzettingenblokken gelden de stad Ma'ale Adumim (foto), Gush-Etzion en Ariel. Opdat deze in de toekomst tot Israël behoren moet de Joodse Staat ander grondgebied afstaan ??aan 'Palestina'.   

Over de toekomst van talrijke kleinere nederzettingen en buitenposten op de Westbank, het Bijbelse Judea en Samaria, heeft Kerry niets gezegd.

De minister toonde zich ervan overtuigd, dat het zou lukken om de Palestijnen ertoe te bewegen om Israël te erkennen als het thuisland van het Joodse volk. Ook het geschil over de toekomstige status van Jeruzalem is oplosbaar. Kerry: 'We hadden een goede start'.

De uitspraak van de Palestijnse president Machmoud Abbas, dat hij in de toekomstige Staat Palestina geen enkele Jood wil zien, geen kolonisten en geen soldaten, heeft in Israël voor verontwaardiging gezorgd. De eis van een 'Judenreine' Staat is racistisch, zei men in Israël.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.