27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Zoveelste leugen over Israel: ?Nieuwe Joodse migranten trekken voornamelijk naar de West Bank?
Publicatiedatum: vrijdag 02 augustus 2013 Auteur: Adam Levick | Vertaald door Brabosch | 878 keer gelezen
Yesha - Westbank, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Mythen, Peilingen en Statistieken »

In een recente uitgave van The Observer (een zusterpublicatie van The Guardian) publiceerde de online krant haar wekelijkse Top 20 foto’s, waaronder het plaatje hiernaast, waarop een nieuwe immigrant is te zien die door een menigte wordt toegejuicht wanneer zij de terminal van de oude luchthaven betreedt.

De fotograaf van het plaatje is Oliver Weiken van EPA. Lees wat The Observer bij de foto schrijft:

“An Israeli immigrant from the US is cheered by a crowd after her arrival at the Ben Gurion airport, near Tel Aviv. New immigrants predominantly move to Israeli settlements in the West Bank, a key negotiation point in potential new peace talks between Israel and Palestine.“
[vert.: "Een Israëlische immigrant uit de Verenigde Staten wordt door een menigte toegejuicht na haar aankomst op de luchthaven Ben Goerion, nabij Tel Aviv. Nieuwe immigranten trekken overwegend naar de West Bank om er te wonen in de Israëlische nederzettingen, een belangrijk onderhandelingspunt in de potentiële nieuwe vredesgesprekken tussen Israël en Palestina."]

Dus, een foto die een blijde gebeurtenis afbeeldt van een nieuwe aankomst in de Joodse staat kreeg van de redacteur van dienst een contextueel bijschrift mee waarin hij suggereert dat, omdat dergelijke immigranten onevenredig ‘kolonisten’ worden, zij kunnen beschouwd worden als potentieel schadelijke individuen voor het vredesproces.

Echter, tegengesteld aan de bewering zoals die in het bijschrift wordt geformuleerd, gaan de meeste nieuwe immigranten helemaal NIET wonen in de “nederzettingen” op de West Bank. Zoals de statistieken over de voorbije vier jaren aantonen, die werden gepubliceerd door het Israëlische Centraal Bureau voor Statistieken, zijn de meest populaire bestemmingen Jeruzalem, Tel Aviv en Haïfa, met slechts een kleine minderheid die op de West Bank gaat wonen (in Judea en Samaria).

In 2012 kwamen 16.557 nieuwe Israëlische immigranten toe van wie slechts 664 naar de West Bank trokken [bron]

In 2011 kwamen 16.892 nieuwe Israëlische immigranten toe; 540 trokken naar de West Bank [bron]

In 2010 kwamen 16.663 nieuwe Israëlische immigranten toe; 666 trokken naar de West Bank [bron]

In 2009 kwamen 14.572 nieuwe Israëlische immigranten toe; 675 trokken naar de West Bank [bron]

Zo dus, tijdens deze periode van vier jaren besloten van de 64.684 nieuwe Israëlische immigranten (Olim in het Hebreeuws), 2.545 (ongeveer 4%) om te gaan wonen in de Joodse gemeenschappen voorbij de Groene Lijn (pre-1967 lijn) – een cijfer dat ruwweg correspondeert met het totale percentage van alle Israëlische burgers die wonen in de “nederzettingen.”

De bewering die The Observer onder de bewuste foto bijschreef is VALS en wij zullen een correctie eisen van dat foutieve onderschrift.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.