12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De situatie in Frankrijk is voor Joden ondraaglijk geworden
Publicatiedatum: zondag 04 augustus 2013 Auteur: Redactie | 784 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Frankrijk »

Sabrina Kozirov

Deze week zijn 800 Franse en Engelse Joden met drie vluchten op vliegveld Ben Goerion geland. De luchtbrug werd georganiseerd door de Jewish Agency en de Internationale Christelijke Ambassade.

Sabrina Kozirov [40] uit Frankrijk vertelde: "De situatie in Frankrijk is ondraaglijk geworden. Er is een grote moslimgemeenschap en harde politieke kritiek op Israel. Daarom hebben wij de voorkeur gegeven om te vertrekken." Het gezin woonde tot deze week in Parijs. 

"Ik voel alsof ik thuis ben gekomen, waardoor de aliyah een droom is die is uitgekomen”, gaat ze verder. "We [haar man en haar 2 dochters] maakten aliyah vooral voor de meisjes. We willen dat zij hier worden opgeleid onder Joden en Israëli's," legde ze uit. "We zijn gek op Israël en voelen ons verbonden met de staat en het Jodendom. Onze plaats is hier," zei ze opgewonden.

Uit recente gegevens van de Jewish Agency blijkt dat tegen het einde van dit jaar het totale aantal immigranten uit Frankrijk 2500 mensen zullen zijn. Dit is een stijging van 40% ten opzichte van het aantal van vorig jaar.

Familie Kozirov, en met hen honderden nieuwkomers, zullen middels inburgeringsprogramma's van de Jewish Agency worden geïntrigeerd in de gemeenschappen door heel Israel.

"We hebben zulke grote verwachtingen van het leven hier," voegde Kozirov er aan toe. "In Frankrijk werkten mijn man en ik in de hi-tech. We hopen op dit gebied hier werk te kunnen vinden."

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.