16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Problemen Afrikaanse infiltranten stijgt Israel boven het hoofd
Publicatiedatum: dinsdag 06 augustus 2013 Auteur: Redactie | 999 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Infiltratie Illegalen »

Eyal en Nitzan Gavriel

Israel staat de afgelopen tijd niet alleen om de onderhandelingen met de Palestijnen onder druk. Ook om haar afhandeling van illegalen uit Afrikaanse landen, wordt Israel door de VN sterk bekritiseerd. Ondertussen stapelen de problemen verder op en bevinden duizenden Israëliërs in Zuid-Tel Aviv in gevaarlijke omstandigheden.

Zo hebben onlangs 5 Eritrese mannen de 35 jarige Eyal Gavriel uit Bat Yam uit de auto getrokken. Gavriel reed vrijdagmorgen naar het centrale busstation van Tel Aviv om wat alcoholische drank te kopen. In de auto zaten ook zijn vrouw Nitzan en hun 3 kinderen. Een zoontje van 5 en 2 dochtertjes van 2 jaar en 10 maanden oud.

In de Matalonstraat begonnen Eritreeërs zonder een duidelijke reden stenen naar zijn auto te gooien. Bij de stoplicht op de Levinskystraat stond de auto bij het rode licht stil. Plotseling werd de deur van de bestuurderskant opengerukt en een Eritrese man greep Gavriel achter het stuur vandaan en sleurde hem uit de auto.

Hij werd door 5 Eritreeërs over zijn hele lichaam geschopt. Opeens trokken zij messen en sleepten hem vervolgens over de weg. Zijn vrouw en kinderen waren getuigen dat zijn hoofd alle kanten op stuiterde omdat hij inmiddels buiten westen was geraakt. Zo werd Gavriel onder de ogen van zijn vrouw en kinderen bewusteloos geslagen.

Zijn vrouw was in staat haar hoofd bij elkaar te houden om zo de politie te kunnen bellen. Toen de politie aankwam, stopte de 5 minuten durende marteling. 2 van de 5 kerels zijn door de politie ingerekend.

Ze zei dat ze de gebeurtenis als een film voor haar ogen voorbij zag trekken. Ze was bang dat deze onmenselijke mannen haar familie zou vermoorden met hun eindeloze barbarij.

Zowel Eyal als zijn zoontje van 5 zijn getraumatiseerd.

Een ander zaak zou een vermeende verkrachting van een 5 jarig jongetje zijn door een Soedanese man in een toilet in een winkelcentrum van Ashdot. Met nadruk moet vermeld worden dan het dus vermeend is en dus niet zeker is dat het werkelijk gebeurd is.

Het kereltje zou door zijn moeder naar de herentoilet zijn gebracht. Zij bleef vervolgens buiten bij de deur staan wachten. Toen het wel erg lang duurde, ging ze toch naar binnen en zou haar zoontje bewusteloos en gewond gevonden hebben.

Alleen de administratieve afwikkeling van deze zaak is spoorloos, waardoor men vermoed dat dit verhaal een hoax zou zijn. De politie heeft niet bevestigd noch ontkend over het bestaan van het rapport. Hoewel bewoners van het gebied in Ashdot – dat net als Zuid-Tel Aviv overbevolkt wordt door de immigranten - smeken om hen te bevrijden van de aanwezigheid van deze mensen omdat ze zich niet veilig voelen in hun eigen buurt, zijn linkse groepen betrokken in de strijd voor de rechten van de Soedanese en Eritrese migranten en hebben alles voor over om hun repatriëring te voorkomen. Het lijkt er zelfs op dat deze linkse groepen een strategie van sociale chaos hebben ontwikkeld die werkelijk hun anti-zionistische agenda bedient. Of zij betrokken zijn bij de verdwijning van dit rapport of dat het een hoax is, ligt nog steeds in het midden. Nogmaals, de politie ontkend geen van beide.

Wat wel zeker is, is dat volgens politierapporten Soedanese en Eritrese illegale immigranten betrokken zijn bij een onevenredig hoog aantal misdrijven, met inbegrip van seksuele misdrijven bij volwassen vrouwen, kinderen, moordaanslagen op kinderen en betrokkenheid bij terrorisme.

Ondertussen heeft procureur-generaal Yehuda Weinstein deze week de wijken in Zuid-Tel Aviv bezocht die inmiddels letterlijk door deze illegale infiltranten zijn overgenomen. Hij zei dat hij ronduit geschokt was wat hij zag en wat hij heeft gehoord.

Weinstein werd vergezeld door de plaatsvervangend procureur-generaal Raz Nizri en dr. Roy Schondorf, het hoofd van een special taskforce die belast is met de behandeling van internationale juridische procedures tegen Israëliërs.

Onder eindeloze pesterijen, angst, intimidatie en geweld lijden de bewoners van Zuid-Tel Aviv dagelijks dankzij de vele Eritreeërs en Soedanezen. Weinstein gaf aan dat dit fenomeen wel heel erg moeilijk is, omdat Israel een erg klein land is [twee derde van Nederland, inclusief de vermeende bezette gebieden] en dat Israel daardoor niet in staat is de grote hoeveelheid van 60.000 infiltranten een onderkomen te bieden. Hoewel het hek, dat langs de grens van Egypte staat, de stroom van illegalen tegenhoudt, is het niet voldoende.

Weinstein heeft vele bange bewoners mogen spreken en vertelde hen dat hij blij is dat hij hen bezocht heeft , zodat hij met de realiteit is geconfronteerd. Hij voegde er aan toe dat hij een nieuwe juridische procedure zal ontwikkelen die zal voorkomen dat deze status quo wordt voortgezet.

In tegenstelling tot Weinstein en zijn gevolg werd in april Knesset lid Elazar Stern van Hatnua zelf door een Eritreeër aangevallen toen hij ook de wijken van Zuid-Tel Aviv bezocht. Toen hij de straat probeerde over te steken, samen met de bewoners, probeerde zij hem zijn weg te belemmeren. Stern werd van achteren aangevallen en op het hoofd geslagen. Zijn kippa/keppel viel van zijn hoofd en zij begonnen vervolgens op zijn keppeltje te stappen.

"Werkelijk nergens in de wereld zal dit getolereerd worden, maar ons overkomt het wel," zei Stern achteraf.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.