25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hoorzitting over bidden op de Tempelberg
Publicatiedatum: dinsdag 13 augustus 2013 Auteur: Redactie | 987 keer gelezen
Apartheid, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Kotel [Klaagmuur] »

Kotel Hakatan

In navolging van de acties tegen discriminatie van niet-moslims op de Tempelberg heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag een hoorzitting gehouden over de discriminatie dat met name Joden verboden is om te bidden op de Tempelberg.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eergisteren een hoorzitting gehouden over tefillot [Joodse gebeden] op de Tempelberg. De meest recente conflict rond de Tempelberg, is het verbod van alle niet-moslims om te dawnen [bidden] op - voor het Jodendom - meest heilige plaats. 

Zo hebben de laatste maand enorm veel protesten op en rond de Tempelberg plaats gevonden van Joden die deze discriminatie niet meer accepteren. Ondanks er een paar belangrijke Joodse data de laatste maand gepasseerd zijn die tegelijk viel met de Ramanan, moest de Joodse bezoekers het onderspit delven en werden onderworpen aan de nog strengere regels die er al zijn, zoals het verbod van bidden op de Tempelberg en andere religieuze verrichtingen, terwijl dit tegen gerechtelijke uitspraken ingaat.

Adjunct-directeur van het ministerie van Religieuze Zaken, Moshe Dagan, zei in een reactie: "Als toezichthouder, zal het ministerie samen met het Opperrabbinaat van Israel gebed op de Tempelberg mogelijk maken voor alle mensen die dit willen."

De directeur van hetzelfde ministerie, Elhanan Glatt, verklaarde: "Het ministerie hecht veel belang aan de invoering van de regelgeving dat gebed op alle heilige plaatsen voor iedereen mogelijk wordt."

Glatt merkte ook op dat het ministerie er aan werkt om Kotel Hakatan, de kleine Westelijke Muur, de status van heilige plaats toe te kennen.

Of deze ambitieuze voornemens doorgang gaan vinden, valt te betwijfelen. Zo heeft de officiële Facebook pagina van de Presidentiële Garde van Mahmoud Abbas een afbeelding geplaatst van Kotel met een afbeelding van de Palestijnse vlag met de tekst 'De Al-Buraq Muur'. 

Palestijnen beweren dat Joden geen enkele historische band met de Kotel hebben. Zo beweert de Palestijnse minister van Religieuze Zaken, Mahmoud Al-Habbash, dat de Palestijnen alleenrecht hebben over heel Jeruzalem en dus ook over de Kotel. Dat dit in strijd is met de werkelijkheid, kan de lezer zelf op het Inet de stokoude foto's en afbeelding van de Kotel vinden waar toch echt Joden daar dawnen - bidden.

Ondertussen legitimiteit de staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit geweld tegen Joden in Judea en Samaria. Dit komt geheel overeen hetgeen we eind juli het bericht op de website plaatsten waarin gebeld werd dat Palestina voor Joden verboden is. Dit geweld heeft tijdens Ramadan overvloedig met steekpartijen en onteren van Joodse heilige plaatsen afgelopen weken plaatsgevonden.

Deze incidenten en dergelijke zette premier Binyamin Netanyahu aan om bij John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zijn beklag te doen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.