12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Twee Arabieren betrokkenheid steekpartij op Tisja B'av ten laste gelegd
Publicatiedatum: dinsdag 20 augustus 2013 Auteur: Redactie | 755 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, steekpartij »

Twee jongens, 18 en 19 jaar, zijn betrokken bij de steekpartij van Moshe Limoi in de buurt van de Damascus Poort. De aanklacht werd gisteren ingediend tegen deze Arabieren uit Issawiya - Jeruzalem.

Zij worden beschuldigd van betrokkenheid voor het neersteken van de Joodse Moshe Limoi, onmiddellijk na Tisha B'av. De aanslag vond plaats in de buurt van de Damascus Poort toen Limoi na het avondgebed bij de Kotel weer op weg was naar huis. 

De jongens heten Sultan Abu Humus en Mahmoud Rajbi. Abu Humus en nog een derde man stak Limoi in zowel de voorkant als van achteren. Limoi raakte hierdoor gewond aan de borst, zij en arm. Rajbi stond ondertussen op de uitkijk.

Na de daad namen de drie mannen een sherut taxi [taxi-busje waarin meerdere passagiers in kunnen] naar Issawiya en joegen de chauffeur op dat hij moest doorrijden. Zij beloofden hem dat zij hem zouden betalen voor de rest van de lege plaatsen.

Toen zij in Issawiya aankwamen, gaf Humus zijn kleren aan zijn zus. Zij zou er voor zorgen dat deze zouden verdwijnen. Met de derde man ging hij naar de kapper om zichzelf en de derde man onherkenbaarder te maken voor het slachtoffer.

Abu Humus wordt in staat van beschuldiging gesteld voor poging tot moord en het misleiden van de rechtsgang. Rajbi wordt in staat van beschuldiging gesteld voor zware mishandeling.

Toen Knessetleden het slachtoffer in het ziekenhuis bezochten, vertelde hij hen: "De terrorist stak het mes in me en draaide het om. Ik zei 'Sjema Jisrael' en andere gebeden" wanneer iemand denkt dat hij op het punt staat om te sterven. 

"Ik liep op de trap en belde in plaats van Magen David Adom per ongeluk de politie. Ik zag een patrouille en zij gaven mij direct de eerste hulp. Alle Arabieren in de omgeving bleven staan en staarden maar. Niemand kon het wat schelen wat er met mij is gebeurd," voegde hij eraan toe.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.