24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Raketten uit Libanon troffen Noord Israël; Israël hard slaat terug
Publicatiedatum: zondag 25 augustus 2013 Auteur: De Redactie | 931 keer gelezen
Terrorisme, Iron Dome, De Libanonoorlogen, Raketaanvallen »
Vier raketten werden donderdagmiddag vanuit zuidelijk Libanon afgeschoten op noordelijk Israël. Een van de raketten werd onderschept door het Israëlische Iron Dome anti-raketsysteem.

Bewoners van steden langs de Israëlische noordkust meldden dat zij luchtalarm sirenes en luide explosies hadden gehoord. De meeste bewoners van het gebied weten heel goed wat ze in een dergelijke situatie moeten doen, en zochten meteen dekking in de dichtstbijzijnde schuilkelder.

Een van de raketten kwam neer in de kibboets Gesher haZiv en richtte daar matriele schade aan. Drie mensen raakten in shock en worden in het ziekenhuis van Naharija behandeld.

Waarschijnlijk zijn de raketten afgeschoten vanuit een Palestijns vluchtelingenkamp in de Libanese kustplaats Tyrus. Volgens berichten cirkelden na de aanval Israëlische helikopters boven zuidelijk Libanon als waarschuwing.

Twee weken geleden raakten vier Israëlische soldaten op een routine patrouille bij de grens met Libanon ernstig gewond door een bermbom.

De zorg van Israël, dat de voortdurende burgeroorlog in Syrië Israël kan bereiken via de militie van Hezbollah in Libanon, lijkt meer gerechtvaardigd dan ooit, nu de situatie lijkt te escaleren.

als reactie op deze aanval hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen vrijdagochtend vroeg doelen net ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet gebombardeerd.

Het Israëlische leger bevestigde de vergeldingsaanval, maar gaf geen details over het doelwit.

Donderdagmiddag werden vanuit Zuid-Libanon vier raketten op het noorden van Israël afgevuurd. Een van de raketten werd onderschept door het Israëlische Iron Dome anti-raketsysteem. Een ander kwam neer in de buurt van een woonwijk, en miste net een bijeenkomst van overlevenden van de Holocaust.

Waarschijnlijk zijn de raketten afkomstig van een Palestijns vluchtelingenkamp in de Libanese kustplaats Tyrus. Een terreurgroep gelieerd aan Al Qaida zei de aanval te hebben uitgevoerd, maar Israël zei dat het uiteindelijk de Libanese regering hiervoor verantwoordelijk houdt.
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.