27 Aw 5781 | 05 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Man veroordeeld voor racisme
Publicatiedatum: maandag 09 september 2013 Auteur: Redactie | 697 keer gelezen
Redactie, Wetgeving, Maatschappij »

Een inwoner uit Chaifa van 27 jaar oud heeft vier jaar gevangenisstraf gekregen en 15 jaar voorwaardelijk voor het bedreigen van Ethiopische Joden hen te willen doden en hun huizen plat te branden. Ook moet hij 7000 NIS [ongeveer 1400 euro] aan de eigenaar van de auto betalen die hij vernield heeft.

Tijdens de rechtzitting barstte de man in tranen uit en verweet zijn agressief gedrag aan het feit dat zijn moeder gestopt was met het financieel steunen van zijn gezin. Rechter Diana Sela slikte dit verhaal niet en oordeelde dat de incidenten persoonlijk gericht waren naar de buren van zijn moeder en dat zijn deze Ethiopische Joden.

"De sfeer waarmee de verweerder zijn argumenten becommentarieerde, ademde racisme uit waaruit de haatmisdrijven voortkwam. Overal, in het bijzonder in de Staat Israël die bestemd is voor Joden, moeten we het geweld tegen mensen - ongeacht afkomst, ras, geloof of geaardheid elimineren. Zowel fysiek als verbaal.”

De reeks gewelddadige incidenten die door deze man de slachtoffers aandeed, begonnen al in 2011.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.