25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opgraving bewijst Joodse pelgrims naar de Tweede Tempel
Publicatiedatum: maandag 09 september 2013 Auteur: Redactie | 913 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Archeologie, De Misjkan en de Bejt Hamiqdasj , Offers [karbonot] »

Opgravingen hebben bewezen dat Joodse pelgrims vanuit het hele Arabische Schiereiland naar de Heilige Tempel trokken om dieren te offeren. Conclusie werd naar aanleiding van de analyse van de beenderen van de geofferde dieren getrokken.

De analyse van deze beenderen vond plaats op een oude stortplaats in Jeruzalem dat naar 2000 jaar terug dateert. De stortplaats was toen een massale dumpplaats dat gelegen was aan de rand van de oude ommuurde stad van de Joodse hoofdstad.

De dateringsmethoden bewijzen dat deze dumpplaats gebruikt werd in de periode vanaf het begin van de het bewind van koning Herodes 37 jaar voor de gewone jaartelling en de Grote Opstand 66 jaar na de gewone jaartelling.

Co-auteur Gideon Hartman, die meeschreef aan het artikel over deze vondst in de Journal of Archaeological Science van de septembereditie, is ook een onderzoeker aan de Universiteit van Connecticut. Hij analyseerde middels stikstof en koolstof isotopen ongeveer 160 botten van schapen en geiten die gevonden zijn op de stortplaats van de stad.

Studie wees uit dat veel van deze dieren uit landelijke woestijngebieden kwamen. Soms wel honderden kilometers ver, zoals Arabië of het gebied van het moderne Jordanië.

"Het waren sterke en rijke Joden die ten tijde van de Tweede Tempel ver van Israël weg woonden," aldus Hartman.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.