17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Meerderheid Palestijnse moslims ondersteunen zelfmoordaanslagen
Publicatiedatum: donderdag 12 september 2013 Auteur: Redactie | 846 keer gelezen
Chamas, Redactie, Vredesproces, Palestijnse Autoriteit [PA], Peilingen en Statistieken, (zelfmoord) aanslagen, islamitische fascisme »
Gaza zomerkamp

Een enquête toont de gevaren van religieuze haat onder Palestijnse moslims in Israël aan. Dit onder een oogluikend toezicht van de Palestijnse Autoriteit, waardoor de vooruitzichten op vrede in twijfel wordt getrokken .

Terwijl de Amerikaanse regering de vredesbesprekingen tussen Israël en de PA forceert, heeft PEW Research Center een opiniepeiling vrijgegeven dat Obama 's vermeende optimisme in duigen slaat.

De enquête is gehouden onder 11 verschillende nationaliteiten onder de moslimbevolking met de vraag naar hun mening over islamitische extremisme.

Men kon als antwoord kiezen op de vraag of zij geloofden in zelfmoordaanslagen, tussen
'nooit',
'zelden',
'soms',
'vaak' en
'weet ik niet'.

62% van de respondenten uit de gebieden die onder controle staan van de PA en Chamas, antwoordden dat zelfmoordaanslagen 'soms' gerechtvaardigd is. 33% van de Moslims uit Libanon gaven hetzelfde antwoord.

Maar liefst 37% van de Palestijnse moslims antwoordde 'vaak' dat het gerechtvaardigd is om zelfmoordaanslag te plegen. Een na hoogste percentage van de respondenten die hetzelfde antwoordden, waren moslims in Senegal en de percentage was 'slechts' 11%.

Verrassend is dat de grootste oppositie tegen zelfmoordaanslagen te vinden is in Pakistan waar Al- Qaeda en de door de Taliban gecoördineerde aanvallen bijna uitsluitend gericht zijn tegen andere moslims of politieke tegenstanders.

De resultaten dat er een hele brede steun heerst voor zelfmoordaanvallen onder de moslims in Yesha [Judea en Samaria] en Gaza, is niet verrassend, gezien de wijdverbreide campagnes van zowel Chamas als de PA die Palestijnen openlijk aanzetten om zelfmoordaanslagen te plegen. De constante hersenspoeling van de Palestijnse politieke en religieuze leiders dat Joden doden in de naam van de islam een plicht is, heeft duidelijk invloed op hen en hun kinderen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.