25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Rellen en ontheiliging graf van Joseef
Publicatiedatum: donderdag 12 september 2013 Auteur: Redactie | 840 keer gelezen
Redactie, Qever Joseef, rellen, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen »

In verband met de komende Jom Kippoer, gingen ruim 3000 Joden woensdagavond onder militaire begeleiding de qever [het graf] van Joseef in Nablus, Samaria, om daar te dawnen.

Zoals vaker bleek bij aankomst qever, waarvoor de Palestijnse Autoriteit volgens de Oslo Akkoorden zorg zou dragen, ontheiligd te zijn en waren er vernielingen aangericht.

Daarbij werden de Joden aangevallen door een Arabische menigte met stenen en brandbommen. Zodra een Arabier een automatisch wapen in de hand nam en ermee begon te schieten, beantwoorden de Israëlische militairen deze aanval met vuur, waarbij de schutter ernstig gewond raakte. De IDF wist vervolgens de menigte te verspreiden. Onder de Joden en de militairen, vielen geen gewonden.

In de loop van vanochtend werd het rond Nablus wederom onrustig. Het leger gebruikte traangas en arresteerde enkele Palestijnen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.