25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wederom Joden op de Tempelberg aangevallen
Publicatiedatum: zondag 15 september 2013 Auteur: Redactie | 911 keer gelezen
Apartheid, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Antisemitisme buitenland, islamitische fascisme »
Afgelopen woensdag zijn weer Joden gearresteerd omdat zij op de Tempelberg wilden dawnen [bidden]. Het gaat om 5 mannen die de woede van de moslims over hen heen haalden.  
 
Een menigte van boze moslims omringden de 5 Joodse mannen en vielen hen volgens de politie op de meest heilige Joodse plaats verbaal aan.  
 
Toen het bijna tot een handgemeen kwam, kwamen islamitische beveiligingsbeambten erbij om de boel te sussen. Er werd wel een voorwaarde daaraan verbonden: de Joden moesten wel gearresteerd worden.  
 
Een dag eerder arresteerde de Israëlische politie op de Tempelberg de Jeruzalemse Moefti Sheikh Muhammed Hussein op verdenking van het opjutten van een menigte van moslims die twee officieren aangevallen en verwond hadden.  
 
De twee werden belaagd door islamitische jongeren. Echter toen deze jongeren nog een andere groepje Joodse bezoekers in de kielzog kregen, werd zij aangevallen. Omdat deze Joden heen aanstalten maakte om op de Tempelberg te dawnen, wordt deze aanval als antisemitisch beschouwd.   
De directeur van het ministerie van Religieuze Zaken heeft woensdag beloofd dat de huidige wetgeving dat Joden niet op de Tempelberg mogen bidden, herzien zal worden. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een zitting van een Binnenlandse Commissie van de Knesset, genaamd ‘Joodse opgang naar en staatsgezag op de Tempelberg’.
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.