21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Sergeant Tomer Hazan door terrorist vermoord
Publicatiedatum: zaterdag 21 september 2013 Auteur: Redactie | 886 keer gelezen
IDF, Redactie, kidnapping »

Tomer Hazan HJ"D

De 20 jarige sergeant van de IDF, Tomer Hazan uit Bat Yam, is vrijdag ontvoerd en vermoord door een Arabische terrorist.

Het motief van de dader was het lichaam van zijn slachtoffer te ruilen voor de vrijheid van zijn broer, zelf ook een terrorist die gebonden is aan Fatach, en 10 jaar gedetineerd in Israël zit.

De familie van de militair meldde vrijdag dat hij vermist was, omdat hij die morgen niets van zich heeft laten horen. Samen met Shin Bet en de IDF, is de politie een inspannende onderzoek gestart en kwamen met de informatie van de inlichtingendiensten waaruit blijkt dat de militair, die ook werkzaam was in een restaurant, samen met zijn Arabische collega - Nadal Amar uit Bayt Amin - een taxi nam. Vanuit dat restaurant in Bat Yam gingen de twee richting Shaarei Tikva.

Vanmorgen vroeg, op Sjabbat en Chol Hamo'ed Soekkot, werd Amar samen met zijn broer door de IDF met de contra-terreur eenheid Yamam en Shin Bet uit zijn bed gelicht. Tijdens verhoor heeft Amar bekend dat hij de militair heeft overgehaald naar zijn dorp te komen. In een open veld heeft hij hem vermoord en zijn lichaam in een water hole verstopt.

Na zijn bekentenis heeft Amar de veiligheidstroepen naar het lichaam geleid.

Vervolgens heeft er vanavond een protest plaats gevonden buiten het restaurant Tzachi Meats in Bat Yam, waar Amar illegaal werkzaam was. De demonstranten riepen boos anti-Arabische leuzen en riepen een boycot af op bedrijven die Arabieren illegaal in dienst hebben. Ook waren de demonstranten boos omdat er gebrek is aan blauw op straat in Samaria.

Normaliter krijgen Arabieren van de Palestijnse Autoriteit namelijk werkvergunningen toebedeeld wanneer zij werken in de door Israël gecontroleerd gebied. Zo heeft het Israëlische kabinet voor 5000 extra werkvergunningen toestemming gegeven om deze aan PA Arabieren te verlenen als een gebaar van goede wil aan de PA.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.