21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Vader moordenaar van Tomer Hazan: Is hij gek? Ik snap hier helemaal niets van.
Publicatiedatum: zondag 22 september 2013 Auteur: Redactie | 759 keer gelezen
IDF, Redactie, kidnapping »

Abdullah Amar, de vader van de terrorist Nadal Amar, is werkelijk woedend op zijn zoon. Hij heeft de aanslag van zijn zoon scherp veroordeeld. Hij zou hem, naar zijn zeggen, zelfs hebben neergeschoten als hij op de hoogte zou zijn geweest van de snode plannen van zijn zoon.

"Ik spreek uit het diepste van mijn hart. Als het leger mij een machinegeweer zou hebben gegeven, dan zou ik mijn zoon in het achterhoofd schieten zonder toestemming van enige rechter. De hele familie is niet eens wat mijn zoon heeft gedaan. Hij heeft zelfs nog nooit een kat kwaad gedaan. Vandaar dat ik nooit heb kunnen vermoeden dat hij iemand iets verschrikkelijks zou aandoen. Heel Israël moet daarom weten dat ik vindt dat mijn zoon strafrechtelijk gestraft moet worden. Hij doodde een man zonder enige reden. Hij heeft nog nooit in de gevangenis gezeten noch verbonden geweest aan Chamas, Fatach of de Jihad."

Daarom ontkent de vader in alle toonaarden dat de familie op de hoogte was van de intenties van zijn zoon.

"Hij is geen held. Als hij zichzelf heeft moeten verdedigen tegen een bewapende man en deze zou doden, dan had ik hem een held gevonden. Maar dit? Waar zit hierin de heroïek? Om iemand die vrijwillig en onbewapend met hem meeging zonder reden te vermoorden?”

“Als ik dit had geweten, zou ik hem met alle geweld tegenhouden. Desnoods had ik zijn hoofd eraf moeten hakken om hem tegen te kunnen houden... Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ik ben zijn vader. Is hij gek geworden? Ik snap hier helemaal niets van."

Nadal Amar werkte al jaren illegaal in een restaurant. Zijn slachtoffer was niet alleen een sergeant van de IDF, maar ook zijn directe collega. Nadat hij het slachtoffer vrijdag heeft meegelokt naar een open veld, heeft hij hem daar vermoord. Zijn motief was het lichaam ruilen tegen de vrijheid van zijn broer. Zijn broer zit al 10 jaar gedetineerd om terroristische activiteiten bij Fatach.

Amar [40] heeft een vrouw en 8 kinderen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.