15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Haniyeh roept op tot einde boycot Palestijnen
Publicatiedatum: maandag 07 mei 2007 Auteur: De Redactie | 1.093 keer gelezen
Chamas, Boycot, Nederland tav Israel en Joden in NL »
(Novum/AP) - De internationale gemeenschap moet stoppen met het boycotten van de Palestijnse regering. Dat zei de Palestijnse premier Ismail Haniyeh zaterdag op een conferentie in Rottterdam. Hij riep alle Palestijnen in Europa op zich sterk te maken voor de beëindiging van de boycot die geldt sinds zijn Hamas-regering vorig jaar aan de macht kwam.

Haniyeh sprak in Rotterdam via een satellietverbinding. De Hamas-politicus was van plan de conferentie te bezoeken, maar hij kreeg geen visum van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA). Hamas staat op de Europese lijst van terroristische organisaties.

De dag werd georganiseerd door het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit Nederland. De conferentie gaat over de terugkeer van Palestijnse vluchtelingen naar wat nu de staat Israël is. Haniyeh zou de hoofdgast van de bijeenkomst zijn. De organisatie wil dat de Nederlandse bevolking juist op Bevrijdingsdag stilstaat bij het feit dat de Palestijnen onder Israëlische bezetting leven.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.