20 Chesjwan 5782 | 26 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Tweede militair binnen een halve week vermoord
Publicatiedatum: maandag 23 september 2013 Auteur: Redactie | 881 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Yesha - Westbank, Redactie, Chevron, (zelfmoord) aanslagen, Media_Politiek »

Nadat vrijdag Tomer Hazan [20] werd vermoord door een Arabische terrorist, heeft zondagavond een Palestijnse scherpschutter de 1e Sgt. van de Givati Brigade in Chevron vermoord. Duizenden belangstellenden, vrienden, familie en collegae zijn vandaag op zijn lawaaje geweest.

Volgens het eerste onderzoek zou Gabriel [Gal] Kobi, eveneens 20 jaar, door de scherpschutter in de Avraham Avinu buurt in de nek geraakt. Hij werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Kort na de opname is hij overleden.

 


De IDF heeft gelijk na de aanslag in de hele regio rond Chevron met wegversperringen afgesloten en zijn toen direct met een klopjacht begonnen en vannacht tijdens controles twee jachtgeweren in beslag genomen. Naast 8 andere verdachten, werden de 2 terroristische eigenaren van de geweren gearresteerd.

Voor de moord waren er al rellen uitgebroken bij de Maarat Hamachpelah, de graven van Adam, Chava en onze Aartsvaderen en -moeders. Palestijnen gooiden stenen en brandbommen naar de IDF. Om veiligheidsredenen heeft dit de IDF doen besluiten de Joodse bezoekers van de graven te evacueren.

De troepen in Yesha [Judea en Samaria] zijn inmiddels versterkt en het kabinet heeft ondertussen al een crisisvergadering gehouden over de moord op deze twee militairen van de IDF.

Het is volstrekt onduidelijk of deze moorden de vredesonderhandelingen zullen beïnvloeden, want vanuit de kant van de Palestijnse Autoriteit is er tot nu toe nog woord van spijt of medeleven na de beide moorden gevallen. Maar de PA had wel de chotspe om monde de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Maliki te benadrukken dat Israël nog steeds verplicht is om de gevangenen vrij te laten. Maar de minister van huisvesting Uri Ariel eiste dat er voorlopig überhaupt geen Palestijnse gevangenen worden vrijgelaten.

Omdat de terroristische aanslag op Gal tijdens Chol Hamo'ed van Soekkot heeft plaatsgevonden, heeft de Joodse gemeenschap van Chevron verklaard dat – ondanks deze vreselijke gebeurtenis – alle evenementen rond Soekkot, zoals gepland, wel door zullen gaan.

Gal laat zijn ouders Smadar en Oved Kobi en twee jongere broers achter.
Reactie van premier Binyamin Netanyahu, kun je HIER lezen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.