11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Camera legereenheid weerlegt aanklacht
Publicatiedatum: donderdag 03 oktober 2013 Auteur: Tommy Mueller | 671 keer gelezen
IDF, Mediabedrog en Geschiedvervalsing »
Het is duidelijk dat de internationale media herhaaldelijk een beeld van de Israëlische soldaten schetst als harteloze moordmachines die de aanspraken van een regime genadeloos uitvoeren en het internationaal recht schenden in naam van de democratie. Dit is niets minder dan een smaadcampagne jegens de soldaten, hun leger en uiteindelijk de gehele Joodse staat.

Het meest recente voorbeeld van deze houding is de eenzijdige verslaggeving door het gerespecteerde persbureau Reuters bij een confrontatie tussen Israëlische soldaten en een Franse diplomaat.

Reuters meldde dat Israëlische soldaten ‘geluidsgranaten naar een groep diplomaten, hulpverleners en lokale bevolking in de bezette Westelijke Jordaanoever gooien, en een Franse diplomaat uit de truck rukken, voordat hij met zijn lading wegreed.‘ De diplomaat, Marion Castaing, zou gezegd hebben: ‘zij sleepten mij uit de auto en dwongen mij op de grond te liggen, zonder met mijn diplomatieke onschendbaarheid rekening te houden. Zo wordt hier nu het internationaal recht gerespecteerd.’

De waarheid is dat de buitenlandse diplomaten ter ondersteuning van Palestijnse krakers tenten in het gebied probeerden op te zetten, nadat het Israëlische Hooggerechtshof had geoordeeld dat het land niet behoorde aan wie het claimde. Als de uitspraken van de hoogste rechterlijke instantie zo gemakkelijk worden genegeerd, wat kan een staat dan nog doen? Elke natie ter wereld moet in staat zijn om de lokale wet te kunnen handhaven.

En de aanwezige Israëlische soldaten, van wie velen slechts 18 of 19 jaar oud zijn, deden gewoon hun werk. Wat niet door Reuters werd gemeld, was dat deze soldaten door de zogenaamde ‘vredesactivisten’ en diplomaten werden aangevallen. De soldaten vochten terug en Reuters had zijn volgende kop. Misschien een beetje te gemakkelijk..?

Reuters ging er waarschijnlijk vanuit dat niemand specifieke punten van het verhaal op feitelijkheid zou checken, zoals de claim dat een Israëlische soldaat met opzet zijn pistool op Castaing's hoofd richtte. Maar de soldaten waren hier klaar voor: elke IDF-eenheid is uitgerust met digitale video-apparatuur. De beelden van de militairen toonden aan dat zij niet een dergelijke bedreiging uitte, maar dat het de diplomaat was die veruit de meer agressieve partij bleek, en ook een soldaat in het gezicht sloeg.

Castaing wordt nu naar Frankrijk teruggeroepen na sterk protest over het incident door Israël.

De dubbele standaard van persbureaus zoals Reuters is duidelijk. Wanneer Israëlische soldaten gedood worden bij niet-uitgelokte aanvallen of wanneer Palestijnse relschoppers Joden in Jeruzalem aanvallen, doet de media alleen terloops verslaggeving. Maar wanneer een Palestijn wordt gedood, of zelfs wanneer Israëlische soldaten zich enkel houden aan de beslissingen van hun hooggerechtshof en zich verdedigen tegen agressie van buitenlandse activisten, nou, dan heeft men stof voor de verhalen op de voorpagina.
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.