2 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hadi Kabalan die een moord pleegde bij de Kotel, gaat op huisarrest
Publicatiedatum: zondag 13 oktober 2013 Auteur: Redactie | 866 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Kotel [Klaagmuur], Maatschappij, (zelfmoord) aanslagen, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden »

In afwachting van de afronding van zijn rechtszaak, komt Hadi Kabalan – de bewaker van de Kotel die Doron ben Shalush eerder dit jaar op de Kotelplein heeft vermoord - op huisarrest tijdelijk vrij.

Op grond van de omstandigheden bij hem thuis, de verzekering dat hij niet gevaarlijk voor de maatschappij is, noch dat hij de mogelijkheden heeft om te vluchten, is het hof niet mee gegaan met het verzoek van de aanklagers Kabalan tot einde van de procedure vast te houden.

Hadi Kabalan, een bewaker van Druzische afkomst, heeft de Joodse man doodgeschoten die naar zijn zeggen "Allahu Akbar" uitgeschreeuwd zou hebben. Dit bleek niet waar te zijn. Het zou om een wraakactie gaan, nadat het slachtoffer de Druzische gemeenschap openlijk heeft beledigd toen hij de controlepost van de Kotel verliet. Kabalan vroeg zich met de tweede bewaker - Khaled – af hoe ze 'het probleem' konden oplossen.
Daarnaast heeft Kabalab met bewijsmateriaal geknoeid, zodat de moord op zelfverdediging zou lijken.

Uit onderzoek blijkt dat het inderdaad om moord op voorbedachte raden gaat.

De Druzen zijn een etnisch-religieuze Arabische gemeenschap die traditioneel loyaal zijn aan die wetten van het land waarin ze leven. Israëlische Druzen wonen voornamelijk in het noorden van Israël en vele dienen in de IDF, waar zij hoge posities bekleden. Ook staan zij binnen de IDF bekent om hun heldenmoed. Soms geven zij letterlijk hun leven voor Israël.

In de afgelopen jaren hebben PA terroristen geprobeerd om Druzen jongeren te beïnvloeden om dienstneming te vermijden en mee te doen met anti-Israëlische activiteiten. Gelukkig heeft het tot nu toe maar relatief weinig succes gehad.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.