27 Aw 5781 | 05 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische Knesset laat nieuw logo ontwerpen
Publicatiedatum: dinsdag 15 oktober 2013 Auteur: De Redactie | 673 keer gelezen
Maatschappij »
Heeft u wat er voor nodig is een nieuw logo te ontwerpen voor de Knesset? Deze uitdaging kregen studenten vormgeving in het hele land vorige maand voorgelegd.

De Knesset is op zoek naar een nieuw, modern logo, waarvan het officiële symbool van de Staat Israël (de zevenarmige kandelaar) deel uitmaakt, en dat ook benadrukt dat het wetgevende lichaam toegankelijk is voor en een vertegenwoordiging is van de gehele bevolking.

Na een debat over het ontwerpen van een nieuw logo besloten functionarissen van de Knesset dat een openbare competitie de beste resultaten zou opleveren en het land meer zou betrekken bij en enthousiast maken voor de verandering.

'De tijd is gekomen voor de Knesset om een manier te vinden om zijn uniekheid en relevantie voor elke burger in het land uit te drukken', zei knessetvoorzitter Yuli Edelstein. 'Deze competitie heeft grote educatieve waarde'.

De ontwerpwedstrijd is bekend gemaakt bij opleidingen in vormgeving, in kranten en in advertenties, om alle mogelijke deelnemers een eerlijke kans te geven.

In de komende maanden zal de Knesset de inzendingen verzamelen, waarna een selectie van tien logo's ter beoordeling wordt voorgelegd aan het publiek. De drie logo's die de meeste stemmen krijgen gaan terug naar een Knessetcommissie, die de uiteindelijke winnaar zal kiezen. Alle tien finalisten ontvangen een geldbedrag, en de winnaar ontvangt een extra beloning.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.