24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wederom de nazivlag gehesen
Publicatiedatum: zondag 20 oktober 2013 Auteur: Redactie | 1.120 keer gelezen
Geschiedenis/Gebeurtenissen, Redactie, Maatschappij, Nazi's, Antisemitisme buitenland, Sjoa (Holocaust), Grote Moefti van Jeruzalem, islamitische fascisme »
Arabische bewoners van Beit Umar hebben op een belangrijke verkeersader waar veel Joden langsrijden, een nazivlag gehesen.

Dit bevestigt nogmaals een recente speech van premier Binyamin Netanyahu waarin hij tal van historische bronnen citeerde waaruit blijkt dat de leider van de Palestijnse Arabieren in de eerste helft van de 20e eeuw - Moefti Hajj Amin Al-Husseini - een van de initiatiefnemers van de Sjoa [Holocaust] op de Joden van Europa was.

Voortdurend stimuleerde hij de nazi-leiders om de Joden tijdens de WOII te vernietigen. Netanyahu noemde het feit dat de Moefti zelfs een bezoek heeft gegeven aan de gaskamers van Auschwitz. De Moefti werd namelijk door de Duitsers beloofd dat hij leider zou worden over Israel.

'Gezellig' onder het genot van een drankje terwijl enkele meters verderop Joden vergast werden.

"De Moefti wordt nog steeds enorm bewonderd binnen de Palestijnse nationale beweging," legt Netanyahu uit, "dit is het onkruid die moeten worden ontworteld. De wortel van het conflict is de diepe weerstand onder een harde kern, die tegen het recht van het Joodse volk op een eigen staat in Israel is.”

Afgelopen mei heeft eerder een nazivlag in Beit Umar – in de omgeving van Chevron – gewapperd.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.