19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Golf van terroristische aanslagen
Publicatiedatum: dinsdag 22 oktober 2013 Auteur: Redactie | 1.007 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Redactie, Mossad en Shin Beth, Palestijnse Autoriteit [PA], (zelfmoord) aanslagen, Oslo Akkoorden, Media_Politiek »

De Shin Bet

Onlangs heeft een IDF-officier aangegeven dat er sprake is van verontrustende reeks gebeurtenissen waaruit blijkt dat de Arabieren van Palestijnse autoriteit, maar ook Chamas, uit zijn om nog meer aanslagen in Israël te plegen.

Zo heeft een Palestijn vorige week met een shovel [bulldozer] geprobeerd door de basis van de IDF in A-Ram te noorden van Jeruzalem door te breken. Younes al-Ubeidi van 30 jaar oud uit Bayt Hanina slaagde er in om door de omheining heen te komen. De militairen hebben hem doodgeschoten.

De broer van al-Ubeidi - Mer'i Rdeydah - was in 2009 schuldig aan een terroristische aanslag met een shovel in Jeruzalem. Deze vond plaats op de kruising tussen Beginstreet en de Golombstreet.

Ook de terrorist die vorig jaar gepoogd heeft om een bus in Tel Aviv op te blazen, is onlangs door de IDF doodgeschoten. Dit gebeurde tijdens een vuurgevecht tussen terroristen en een speciale eenheid van de IDF en Shin Bet in Bil'in, regio Binyamin.

Een van de terroristen - Mohammed Assi - hield zich verborgen in een grot en vuurde op de militairen. Zij schoten terug en hebben hem hiermee gedood. Een terrorist hebben zij kunnen arresteren.

Hoewel wij niet alle gebeurtenissen kunnen verslaan, omdat deze domweg te veel zijn om de lezer in alles op de hoogte te houden wat er allemaal gebeurt in Israël, kunnen we wel melden dat een senior officier van de IDF's Judea en Samaria Brigade zijn zorg heeft geuit over de reeks terroristische aanslagen die onlangs hebben plaatsgevonden.

Een greepje: de moorden op Shraya Opher, IDF militairen Gabriel Kobi en Tomer Hazan, maar ook de aanslag op de 9 jarige Noam Glick.

De zorg van deze officier wordt bevestigd door zowel de PA als Chamas. De PA is de Palestijnse [Nationale] Autoriteit. De PA is de tijdelijke bestuursvorm dat door de PLO dat is opgericht conform de Oslo Akkoorden van 1993, die uiteindelijk zou moeten leiden naar een soevereine Palestijnse staat. Een bestuurslid van de PLO, maar tevens ook de leider van het Arabische Bevrijdings Front [ALF] Mahmoud Ismail zei op 7 oktober 2013 op de Palestijnse staatstelevisie: “De Verenigde Staten hebben de twee partijen samen gebracht in een poging om tot een rechtvaardige en allesomvattende oplossing te komen in de regio, op basis van de grenzen van 1967. ”

“Dit is [ook] onze eis, sinds het Palestijnse leiderschap en conform de besluiten van de [Palestijnse] Nationale Raad, het engagement van Palestina daartoe hebben bevestigd. Palestina stemt in met een onafhankelijke Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad, binnen de grenzen van 1967. Daar is consensus over. ”

“Uiteraard zien sommigen dit als een permanente oplossing, terwijl anderen – zoals wij van het – het enkel zien als een tijdelijke oplossing. Wij denken niet dat een vreedzame oplossing mogelijk is zonder de terugkeer van alle vluchtelingen en de teruggave van al het bezette land.”

 

Gisteren heeft ook Chamas gemeld dat Israël niet meer lang zal bestaan. “Er zal geen Palestijnse staat zijn zonder Gaza en er zal geen staat zijn zonder een Gaza dat zich resoluut verzet [tegen vrede met Israël] en dewelke werd bevrijd door de strijd[ers.],” zei Premier Ismail Haniyeh van Chamas op 20 oktober 2013. Haniyeh heeft onlangs een nieuwe intifada afgekondigd.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.