27 Aw 5781 | 05 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Nir Barkat (Likoed) opnieuw verkozen als burgemeester van Jeruzalem
Publicatiedatum: woensdag 23 oktober 2013 Auteur: Brabosh | 721 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Maatschappij »
Gisteren, 22 oktober 2013 waren het gemeenteraadsverkiezingen in Israël en dus ook in Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad van het Joodse Volk. In een spannende race getypeerd door een vrij lage opkomst en de gebruikelijke smeercampagnes, won zittend burgermeester Nir Barkat het nipt van zijn rivaal Moshe Lion.

Barkat is sinds 3 december 2008 en komt oorspronkelijk uit de Likoed partij (van Netanjahoe). Eind 2005 volgde hij toenmalig premier Ariel Sharon naar de Kadimapartij (toen nog met Tzipi Livni) maar stapte later ook uit die partij nadat Ehud Olmert als opvolger van Sharon zich voor een deling van Jeruzalem had uitgesproken. Sindsdien is hij partijloos.

Over de uniciteit van Jeruzalem was burgemeester Nir Barkat kort en duidelijk:

“Jeruzalem is één en ondeelbaar. Laat de Palestijnen Ramallah maar ‘Jeruzalem’ of eender wat noemen. Hét Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse Volk.”

Zo is dat.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.