12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Stichting Kinderpostzegels steunt dubieuze doelen
Publicatiedatum: maandag 28 oktober 2013 Auteur: Tom Struick van Bemmelen, voorzitter van Likoed Nederland en oud-lid van de Eerste Kamer | 814 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Boycot, BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) »
NB Deze tekst is bij herhaling voorgelegd aan de Stichting Kinderpostzegels. Die vond het niet nodig om te reageren.

Op vrijdag 11 maart 2011 brachten Ehud en Ruth Fogel, woonachtig in het kleine Israëlische dorpje Itamar, hun drie kinderen naar bed. Net als hun ouders zouden Yoav (11 jaar oud), Elad (4 jaar oud) en Hadas (3 maanden oud) nooit meer wakker worden. Ze werden die nacht bruut vermoord door Amjad Awad en Hakim Awad, twee leden van het extreem linkse Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Werd deze daad afgekeurd door de Palestijnse Autoriteit? Integendeel, de babymoordenaars werden geprezen op de Palestijnse staatstelevisie en ontvangen voor hun daad een riant salaris.

Het past in een breder beeld waarin de Palestijnse Autoriteit, inclusief president Abbas, moordenaars prijst voor het doden van Joodse burgers, inclusief kinderen.
En Hamas in Gaza wil, zoals uit haar Handvest blijkt, de Joden uitroeien.
Palestijnse kinderen in Gaza ontvangen daarom al jong een militaire training.
In kinderprogramma’s op de televisie wordt moord gepromoot. Kinderen worden ook nog eens bewust als menselijk schild gebruikt, wat een oorlogsmisdaad is.

Deze aantijgingen zijn niet overdreven. Op likud.nl is alles uitgebreid gedocumenteerd met beeldmateriaal.
Hamas zegt: „De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch.”

Door die haat kunnen honderdduizenden Israëlische kinderen in Zuid-Israël geen normaal leven leiden, als gevolg van de bijna dagelijkse raketbeschietingen de afgelopen tien jaar (tot de wapenstilstand afgelopen november).
Buiten spelen was gevaarlijk, het luchtalarm moest altijd in de gaten worden gehouden, scholen moesten extra verstevigd, en de kinderen moesten vaak in de schuilkelders slapen.

Boycot
De stichting Kinderpostzegels Nederland, zo staat op haar website, is een kinderhulporganisatie met als motto: “Voor kinderen door kinderen”. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie is hiervan het sprekende en bekendste voorbeeld, en vormt het visitekaartje van de organisatie.

Wij vinden het nu opmerkelijk dat de stichting Kinderpostzegels de Palestijnse organisaties Defence for Children International (DCI) en Holy Land Trust steunt. Deze organisaties zetten zich in voor het boycotten van Israëlische producten om zo een eind te maken aan de ‘bezetting’ van die delen van de Levant die door Joden worden bewoond.
Het doel van deze beweging is uiteindelijk heel Israël, de Westelijke Jordaanoever en Gaza te ‘bevrijden’, en alle Palestijnse vluchtelingen die in 1948 deels vrijwillig en deels gedwongen moesten vluchten, te laten terugkeren (zie hier, rechtsboven). Met andere woorden: Israël zal als land moeten verdwijnen.

De steun aan dit soort organisaties vinden wij vreemd, om de volgende redenen:

  1. Als er iets zou bijdragen aan vrede in het Midden-Oosten, dan zou dat zijn dat Arabische kinderen niet langer van jongs af aan door hun leiders zouden worden geïndoctrineerd met Jodenhaat, zoals hiervoor beschreven. Wij begrijpen niet hoe het steunen van Palestijnse organisaties die Israël willen boycotten en Israël willen laten verdwijnen, hier een bijdrage aan kan leveren.
  2. Het helpt ook zeker niet om het leed en de traumatisering van Israëlische kinderen als gevolg van dit conflict te verzachten.
  3. DCI heeft Israël valselijk beschuldigd, bijvoorbeeld dat het onschuldige kinderen vermoordt, terwijl met name genoemde slachtoffers juist kindsoldaten blijken te zijn, gewetenloos ingezet door Hamas, iets wat de organisatie dus verzwijgt. Een extra bewijs dat deze organisatie partij kiest in dit conflict.
  4. Kinderpostzegels Nederland zegt een humanitaire organisatie te zijn. Daarbij past het niet om een standpunt in te nemen in dit conflict, of expliciete steun aan politieke actie te geven, zoals door de 30.000 euro per jaar voor een zogeheten „programma tegen kindermisbruik door onderwijs, directe bijstand en politieke lobby.”

Kleindochter
Wij vinden het merkwaardig dat een Nederlandse organisatie die zich inzet voor een beter leven voor kinderen, organisaties ondersteunt die een land, Israël, van de kaart willen vegen waar kinderen het juist heel goed hebben. In Israël krijgen alle kinderen, of ze nu christelijk, Joods of islamitisch zijn, goed onderwijs, waardoor ze alle kansen krijgen om zelf iets te maken van hun leven.
Vele Arabieren in Israël bekleden hierdoor zeer vooraanstaande functies. Zo is de christelijke Arabier Salim Joubran al jarenlang een van de hoogste rechters van Israël en is bijvoorbeeld zowel de Israëlische ambassadeur als de consul in Noorwegen een Arabier.

Mijn kleindochter van negen dacht dat zij iets goeds deed afgelopen jaar, door de verkoop van kinderpostzegels. Maar is dat wel zo, voor Israëlische kinderen?

Ik hoop dat de stichting Kinderpostzegels mij kan vertellen hoe ik haar moet uitleggen dat zij dit met een gerust hart kan blijven doen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.