11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Artikel over de Rothschilds dat Jodenhaat aanwakkert
Publicatiedatum: dinsdag 05 november 2013 Auteur: Redactie | 6.467 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Mediabedrog en Geschiedvervalsing »
Als we het artikel “ Voor iedereen op aarde $70 miljoen als Rothschild zijn vermogen deelt” van John Diks moeten geloven, dan is makkelijk te concluderen dat armoede in deze wereld de schuld is van de Joodse steenrijke familie Rothschild.

Het artikel meldt dat de Rothschilds in de laatste 2,5 eeuw een vermogen hebben vergaard dat geschat wordt op 490.000 triljoen dollar. Dat is een vermogen van 490 met 15 nullen. Een snelle rekensom in dat artikel vertelt dat wanneer deze bankiersfamilie heel hun vermogen zou verdelen onder alle wereldburgers, dan mogen wij ons allemaal 70 miljoen dollar rijker prijzen. Het hele artikel druipt van minachting waar hun Joodse 'sluwe, obsessieve' achtergrond wordt benadrukt.

Toch is het voor de lezer niet duidelijk waarop het vermogen die deze legendarische familie, dat in het verleden ook beschuldigd zijn met het bewapenen van Hitler, gebaseerd is. Is die 490.000 triljoen inclusief gelden die vast zitten in bijvoorbeeld vastgoed? Bevat het bedrag ook de waarde van hun bedrijven? Of is het een schatting van al het geld dat de familie ooit bij elkaar in 2,5 eeuw hebben bezeten? Met andere woorden: waar is het bedrag op gebaseerd?

Maar hoe zit het met al die rijken der aarden zoals onze eigen koningsfamilie die in tegenstelling tot de Britse koningin geen cent wilt inleveren met betrekking tot de crisis, ons koningshuis dat letterlijk al anderhalve eeuw of langer op de 'pof' van de belastingbetaler leeft en zelf geen euro belasting betaalt?

Hoe zit het met Bill Gates die in zijn eentje al jaren rond de 50 miljard dollar bezit? Hij is wereldwijd verre van de enige extreem rijk man, maar wat wel een feit is, is dat hij 70% van zijn inkomen aan goede doelen schenkt. Niemand schrijft daar over.

Dat de Rothschild familie onnoemelijk rijk is, weet iedereen. Toch blijft deze familie hun filantropische traditie vasthouden en investeren zij in educatie, cultureel erfgoed en op de gemeenschap gebaseerde initiatieven die alleen in Europa meer dan 40 landen steunt! Ook richten zij zich op academische Joodse studies en Joods erfgoed.

Maar de familie is Zionistisch ingesteld. Is dat dus het probleem van de heer Dirks?

Mocht de familie ons allemaal 70 miljoen dollar rijker kunnen maken, dan bedank ik voor dat bedrag vriendelijk, maar mij niet gezien. Als iedereen 'ja' zou zeggen tegen dit bedrag, dan is die 70 miljoen dollar binnen een seconde even veel waard als een eurocent. Een logica die de heer Dirks niet inziet. De economie is namelijk ooit begonnen door middel van ruilhandel en spits zich toe op schaarste. Als geld niet meer schaars is, dan is er echt sprake van een crisis! De waarde van geld zal dan direct evenveel zijn als stenen en dan zal de recht van de sterken nog meer gelden waardoor een wereldwijde anarchie het gevolg zou zijn.

Dus of het artikel van Dirks slim is... ik vraag het me dit sterk af. Wat ik wel weet is dat het artikel absoluut antisemitisme in deze economische crisis aanwakkert. Ik kan me niet van de indruk onttrekken dat dit ook precies de opzet van de heer Dirks is geweest! En wie met hem die mening deelt, is net zo erg!

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.