15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Weer een jonge militair door terrorist vermoord
Publicatiedatum: woensdag 13 november 2013 Auteur: Redactie | 768 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Redactie, (zelfmoord) aanslagen, steekpartij »
Klik hier voor een vergroting van de afbeelding.

Vanmorgen heeft een 16 jarige Palestijnse terrorist uit Jenin in Afula een jonge soldaat van de IDF gedood. Het slachtoffer, Eden Atis van 19 jaar, is herhaaldelijk gestoken.

Eden werd vanmorgen rond 08:45 Israëlische tijd op verschillende plaatsen in de nek en bovenlichaam gestoken toen hij in de bus een dutje deed. Hij was op weg naar de militaire basis waar hij nog maar 3 weken diende.

Eden kreeg ter plekke van omstanders eerste hulp en werd in kritieke toestand naar het Haemek Ziekenhuis gevoerd.

Zijn moeder kreeg via het nieuws te horen dat er een jonge militair uit Nazareth Illit in Afula was neergestoken. Omdat zij vreesde voor het leven van haar zoon, probeerde zij hem te bellen, maar zij kreeg geen antwoord. Toen zij naar het ziekenhuis haastte om te checken of het inderdaad om haar zoon ging, was Eden al overleden.

Het drama wordt verergerd om het feit dat de moeder een alleenstaande moeder is en een diepe band met Eden had.

Volgens ooggetuigen zou het slachtoffer en de terrorist tegelijk de bus zijn opgestapt in Nazareth Illt. In de bus viel Eden in slaap. Vervolgens begon de terrorist herhaaldelijk op Eden in te steken. De terrorist probeerde vervolgens weg te komen, maar een ooggetuige riep "een terrorist, een terrorist," waardoor omstanders hem in de kraag vatte en hem overleverde aan de gealarmeerde veiligheidstroepen.

De Palestijnse dader, die illegaal in Israël is, heeft zijn moord bekend. Ook bekende hij dat hij op de bus stapte met de intentie om burgers neer te steken als wraak om het feit dat zijn ooms in Israëlische gevangenissen worden vastgehouden.

Palestijnen worden routinematig door de media en politieke leiders blootgesteld aan zogenaamde moordzuchtige Joden waardoor zij in groepsverband en individueel worden aangemoedigd dodelijk geweld tegen Israël en Israëlische burgers te plegen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.