25 Sjewat 5782 | 27 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Werelds grootste chanoekia aangestoken
Publicatiedatum: donderdag 28 november 2013 Auteur: Opperrabbijn B. Jacobs | 1.112 keer gelezen
Chanoeka, Opperrabbijn Jacobs, Nederland tav Israel en Joden in NL, Media_samenleving »
(afbeelding©Wabe Bakker)

In Nijkerk werd woensdag de grootste chanoekia ter wereld aangestoken door opperrabbijn Jacobs en de Israëlische ambassadeur Haim Divon. Ook de burgemeester van Nijkerk en andere hoogwaardigheidsbekleders waren erbij, om de twee in een hoogwerker te zien gaan en de kaarsen te laten ontsteken. De kandelaar is een initiatief van Christenen voor Israël.

In Nijkerk hebben we de grootste menora ter wereld aangestoken. Ik was gevloerd, maar het was geweldig. Eerst een maaltijd met organisatoren van Christenen voor Israël, de burgemeester en de ambassadeur. Wat een warmte! Wat een onderlinge vriendschap. En toen, te voet, vanuit het hotel waar de maaltijd was, naar het Israël Producten Centrum. Er waren ongeveer 1.800 aanwezigen! Het was afgeladen. Als sprekers waren er Roger van Oordt (directeur Christenen voor Israël), burgemeester Renkema, Arie Slob (CU), Bisschop (SGP) en Glashouwer (voorzitter Christenen voor Israël).

Door alle grappen heen, en tussen de toespraken door, zong er nog een Cheider-koor onder leiding van Yanki Jacobs. Indrukwekkende stemmetjes en een muisstil publiek.

Lees het gehele artikel in Rond de Bron nr. 53. Deze komt met G'ds hulp in week 2-3 van december uit. U kunt HIER een gratis en vrijblijvend een exemplaar aanvragen.

Een impressie:

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.