15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Allereerste gebouw van de Chasmoneeƫn ontdekt in Jeruzalem
Publicatiedatum: woensdag 04 december 2013 Auteur: Redactie | 1.012 keer gelezen
Chanoeka, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Archeologie »
Nog nooit eerder zijn er overblijfselen van een gebouw uit de Chasmonese periode - 200 voor de gewone jaartelling - opgegraven. Deze opgravingen, die in Jeruzalem zijn uitgevoerd door de Israel Antiquities Authority, vonden plaats op de Givati parkeerplaats bij de Stad van David in de muren rond het Nationaal Park in Jeruzalem.

Het indrukwekkend gebouw staat ongeveer 4 meter hoog en heeft een oppervlakte van ongeveer 64 vierkante meter. De brede muur is meer dan een meter dik en zijn gemaakt van ruw gehouwen kalkstenen die ingericht werden als kop- en draagbaren, een kenmerkende bouwmethode uit de Chasmonese periode.

Naast een groot aantal aardewerk dat in het gebouw werd ontdekt, waren vooral de munten die de archeologen verrasten. Het structuur van munten en de significante wijzigingen die daarin zijn aangebracht, geven aan dat de munten vanaf de 2e eeuw voor de gewone jaartelling door de gehele periode van de Chasmoneeën zijn geslagen.

Met deze opgravingen, die gesponsord werd door de "Vrienden van de Stad van David", maken de geschiedenis van Chanoeka en de Chasmoneeën tastbaar.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.