16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Protestmars in Tel Aviv van Afrikaanse illegale immigranten
Publicatiedatum: maandag 30 december 2013 Auteur: Redactie | 885 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Infiltratie Illegalen, Tel Aviv »
Samen met linkse actievoerders, hebben een aantal duizenden Afrikaanse infiltranten, die Israël via Egypte illegaal zijn binnengekomen, afgelopen Sjabbat in Tel Aviv een vreedzame protestmars gehouden.

De demonstranten demonstreren tegen de het feit dat de meeste onder hen geen vluchtelingenstatus ontvangen en honderden illegale Afrikanen worden vastgehouden in detentiecentra. De vreedzame protestmars ging gepaard met kaarsen en spandoeken waarop stond 'Vrijheid' en 'Wij zijn vluchtelingen'.

Met de nieuwe wet die afgelopen 10 december van kracht is, kunnen illegale immigranten maximaal een jaar zonder proces worden vastgehouden. Eerder was dat 3 jaar, maar de Hoge Raad heeft deze wetgeving in september vernietigd.

Dit is een van de maatregelen die genomen zijn, omdat de regering beweert dat deze ruim 50.000 illegale immigranten een veiligheids- en demografische bedreiging vormen. Voorstanders van de wet hebben erop gewezen hoe belangrijk het is om de veiligheid van Israël te waarborgen, vooral in de buurt van Zuid Israël en in de grote stedelijke centra. Dit onder meer dat terroristen gretig misbruik maken van deze mensen, maar ook dat het Israël stomweg boven het hoofd uitstijgt. Daarbij is Israël de enige land in het Midden-Oosten is die überhaupt vluchtelingen opneemt en verzorgd. Dit trekt niet alleen politieke vluchtelingen, maar ook economische vluchtelingen aan, terwijl het kleine Joodse staatje net de oppervlakte heeft van slechts 2/3 van heel Nederland [inclusief de vermeende bezette gebieden en Gaza].

In de detentiecentra worden de illegalen verzorgd met de basisbehoeften, gezondheid en onderwijs. Zo mogen zij overdag het centrum verlaten zolang ze zich dagelijks melden bij speciale centra die binnen het programma passen. Israël wordt hierom beschuldigd van het schenden van de mensenrechten.

Daarbij hebben bewoners van volkswijken in het zuiden van Tel Aviv, evenals die van andere steden zoals Eilat, last van eindeloze intimidatie, angst en geweld die met name gepleegd wordt door vele illegale Eritrese en Soedanese infiltranten. Veel Joodse bewoners zeggen dat ze doodsbang zijn om hun huizen te verlaten en hebben de overheid gesmeekt om actie te ondernemen.

Ondertussen lijden helaas zoals altijd de goeden onder de slechten.

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.